субота, 06 липня 2024 06:12

Путін хоче знищити українську державність - ISW

Путін хоче знищити українську державність - ISW
Російський диктатор Володимир Путін намагається знищити українську державність. Фото: pravda.com.ua

Російський диктатор Володимир Путін пов'язує свою заяву про "остаточне" припинення війни зі знищенням української державності.

Так, на прес-конференції з прем'єр-міністром Угорщини Віктором Орбаном 5 липня Путін заявив, що угода між РФ та Україною не повинна стосуватися тимчасового припинення вогню, оскільки це дозволить Україні перегрупуватися та переозброїтися. Про це повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

Натомість Росія нібито виступає за "повне" та "остаточне" припинення конфлікту.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В гостях у Путіна. Що "начовникував" Віктор Орбан між Києвом та Москвою

Аналітики вважають, що Путін не бажає приймати нічого, крім знищення української державності та ідентичності. Про це свідчать його зауваження та вимоги.

Експерти нагадують, що Путін в якості попередньої умови для завершення війни вимагав повного виведення українських військ з Донецької, Луганської, Херсонської та Запорізької областей, над якими РФ не має повного контролю. Він також вимагав визнати російську окупацію цих регіонів.

За словами аналітиків, Путін не зупиниться на цьому, оскільки передбачувані межі так званої "Новоросії" оспорюються серед російських ультранаціоналістів, а диктатор РФ і Кремль регулярно вказували, що вони мають на меті територіальне завоювання за межами адміністративних кордонів чотирьох областей.

В ISW також додали, що капітуляцію України Путін використав би для своєї іншої мети - повалення демократично обраного уряду України і заміни його проросійським урядом і політичною системою на свій смак.

Болгарія на саміті НАТО у Вашингтоні хоче запропонувати розпочати мирні переговори між Росією та Україною. При цьому готова бути посередником, заявив виконувач обов'язків болгарського прем'єр-міністра Дімітар Главчев.

Китай і Сполучені Штати Америки можуть стати посередниками у разі мирних переговорів із Росією. Це дозволить закінчити війну справедливо для України, заявив президент Володимир Зеленський.

Зараз ви читаєте новину «Путін хоче знищити українську державність - ISW». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі