вівторок, 27 січня 2009 16:52

Проїзд у київських маршрутках буде коштувати 3-4 грн

Проїзд у київських маршрутках буде коштувати 3-4 грн

Цілком можливо, що найближчим часом за проїзд у маршрутці доведеться платити 3 або 4 гривні.

У КМДА черговий раз вирішили заглянути в кишені приватних перевізників. Перший заступник мера Денис Басс заявив, що маршрутники мало платять місту і повинні розщедритися ще на 36 млн. грн. у рік. Мовляв, сьогодні в Києві працює близько 3 тис. приватних маршруток, кожна з них заробляє мінімум $5 тис. у місяць. Гроші, говорить Басс, мерія направить на благу справу: ремонт доріг, зупинок, парковок.

Приватні перевізники від ідей мерії, м"яко кажучи, не в захваті. "Зараз і так з 200 приватних перевізників лишилося від сили 45. Пасажирів стало набагато менше, тому що через кризу багато хто роз"їхався. У банках вже продають автобуси "Богдани" – це машини тих бізнесменів, які не змогли виплатити кредити. Тому якщо ще і місто підвищить збори, то возити людей взагалі буде нікому", – говорить Микола Бацан, директор фірми ТОВ "Політех-авто Б", якому належать маршрутки N442 і N442-Д.

Валерій Липецький, президент Асоціації перевізників Києва, вже готує звернення до суду. Він стверджує, що рішення мерії абсолютне незаконне і перевізники виконувати його не будуть. За його словами, мерія використовує банальний шантаж: не заплатите – відберемо маршрут.

"Нас просто змушують підняти вартість проїзду", – обурюється Липецький. Він упевнений, що міська влада взагалі погано собі уявляє, що таке приватні перевезення і з чим їх їдять.

"Недавно на місце Шпильового, який довгий час керував Головним управлінням транспорту, прийшов Гвоздіков, який раніше працював у Правекс-банку. У заступники до Ламбуцького, начальника "Київпастрансу", визначили Бакаєву, вона теж раніше працювала в Правекс-банку. Що вони можуть розуміти в транспорті?" – обурюється Липецький, пише 24.UA

Зараз ви читаєте новину «Проїзд у київських маршрутках буде коштувати 3-4 грн». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі