понеділок, 01 вересня 2008 15:31

Проїзд у деяких маршрутках Києва знову подорожчав

Низка столичних маршруток підвищила вартість проїзду. Так, відомо про підвищення вартості проїзду у маршрутках N170 (з 1 грн. 75 коп. до 2 грн.), у N439 (з 1 грн. 75 коп. до 2 грн.), у N5 (575) (із 2 грн. до 2 грн. 50 коп.).

Як повідомив директор Асоціації перевізників-роботодавців "Столиця" Валерій Липецький, про масове підвищення тарифів не йдеться. "Я в середу збирав "Столицю", ми про тарифи ні слова не говорили. Ми говорили про якість перевезень, ми говорили про безпеку перевезень, але про тарифи навіть питання не стояло. Тому про масове підвищення тарифів не йдеться. .. Тому якщо якийсь перевізник на якомусь маршруті підняв (вартість проїзду, - ред.), значить - він економічно до "ручки" дійшов. .. Якщо перевізнику економічно вже неможливо працювати за звичайними тарифами - це його право. Це його законне право. Він встановлює тариф. Перевізник за 3 дня вішає оголошення про підвищення", - наголосив В. Липецький.

Він також відзначив, що у Київській області вартість одного пасажирокілометра становить 18 коп. із ПДВ. "А у Києві у нас виходить менше 10 коп. Тому усі водії з Києва тікають в область працювати. Тому у Києві зараз дефіцит (водіїв, - ред.). Що у "Київпастрансу", що у приватних перевізників нікому працювати", - повідомив він.

"Середня зарплата водія - 2,5 тис. грн. А він за такі гроші не хоче працювати. По області така ж зарплата, до того ж там набагато легше працювати. .. 99,9% водіїв у Києві - заробітчани. Він (водитель-заробітчанин, - ред.) повинен знімати койкомісце, а койкомісце у Києві - для того, щоб переночувати на якомусь ліжечку напівлежачи-напівсидячи - йому треба 250-300 грн. за місяць заплатити. Харчування у Києві - також накладно - 50-60 грн. мінімум. .. Ось тому для того, щоб утримати водія у Києві, треба не 2,5 тис. грн. платити, а 5-6 тис. грн. А для того, щоб йому їх дати, треба їх мати. А вони з неба не падають", - підсумував глава "Столиці", повідомляє ЛІГАБізнесІнформ

Зараз ви читаєте новину «Проїзд у деяких маршрутках Києва знову подорожчав». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі