четвер, 06 березня 2008 18:25

Проїзд подешевшав через конкуренцію перевізників

Автор: фото: Світлана СЕКЕРА
  На центральній площі Новгорода-Сіверського розклеєні оголошення, в яких пропонують доїхати до Чернігова за 7 гривень
На центральній площі Новгорода-Сіверського розклеєні оголошення, в яких пропонують доїхати до Чернігова за 7 гривень

Із торішньої осені на новгород-сіверському напрямку триває протистояння між перевізниками. Ціна на квитки з 22 грн впала до 7 грн.

Ще до виборів із Чернігова до Новгорода-Сіверського почав їздити автобус обласного "Чернігівавтосервісу", квитки на який коштували 10 грн. Нововведення сприйняли як передвиборну акцію. Однак і згодом ціна суттєво не підвищилася.

Нині з центральної площі Новгорода-Сіверського до Чернігова (відстань 190 км. — "ГПУ") можна доїхати за 7 грн, заплативши водієві. За 2 км, з автостанції, квиток на цей самий "еталон" коштує вже 10 грн 80 коп. Автобуси роблять за день вісім рейсів.

У неділю близько п"ятої вечора підходжу на зупинку в центрі міста. За розкладом автобус на Чернігів вирушає о 17.15. На нього чекають кілька пасажирів. Жінка у світлій в"язаній шапочці піднімає важку сумку в клітинку. Заносить у салон. Віддає дівчині.

— Доньку-студентку проводжаю, — каже місцева жителька Оксана Лисенко, 39 років. — Таня вчиться в Чернігові на менеджера. Їздить додому через два-три тижні. Сім гривень — це дешево, зважаючи на відстань. У нас до Шостки за тридцять кілометрів їздять за 5,80. Місцеві таксисти за два-три кілометри містом просять 8–9 гривень. Звичайно, це не триватиме довго. Лафа скінчиться, коли конкуренти "з"їдять" одне одного.

Маршрутки приватників відправляються у Новгороді-Сіверському від цілодобового магазину "ЯрМак". Возять за 12–13 грн. Раніше брали 18 грн. "Чернігівавтосервіс" змусив конкурентів зменшити ціну на 5 грн.

Зрідка до обласного центру ходить "ікарус" місцевого автотранспортного підприємства. Квиток на нього коштує 26 грн.

Дешевий автобус за 10,75 грн раз на день пустило й автопідприємство сусіднього райцентру Корюківка. В інших перевізників білети на 2–3 грн дорожчі.

Зараз ви читаєте новину «Проїзд подешевшав через конкуренцію перевізників». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі