середа, 05 грудня 2018 17:52

Провокував паніку: схопили чоловіка, який виконував завдання РФ
4

Мешканець Дніпропетровщини отримував вказівки від РФ розпалювати паніку серед українців.
Фото: Служба безпеки України
Мешканець Дніпропетровщини отримував вказівки від РФ розпалювати паніку серед українців.
Мешканець Дніпропетровщини отримував вказівки від РФ розпалювати паніку серед українців.
Мешканець Дніпропетровщини отримував вказівки від РФ розпалювати паніку серед українців.

Співробітники Служби безпеки України викрили учасника мережі інтернет-провокаторів. Він за завданням РФ поширював у соцмережах фейкові повідомлення для розпалювання паніки серед українців через введення воєнного стану. Про це повідомили у прес-службі СБУ у Facebook.

"Мешканець міста Кам'янське на Дніпропетровщині поширював у соцмережах інформацію із публічними закликами до зміни меж території та державного кордону України" — йдеться у повідомленні.

Під час проведення санкціонованих слідчих дій правоохоронці виявили електронне листування зловмисника з громадянами РФ і мешканцями тимчасово анексованої АР Крим. Ті ставили перед ним завдання поширювати провокаційні матеріали.

Куратори наказували українцю публікувати статті про правомірність дій Військово-морських сил РФ поблизу Керченської протоки та засудження дій українських моряків.

Спецслужбовці встановили, що після введення воєнного стану українці з декількох областей отримували від росіян завдання поширювати неправдиві матеріали.

"Куратори з РФ розсилали фейкову інформацію нібито від української влади із вказівками щодо "використання для військових потреб" автомобілів із іноземною реєстрацією, фейкові фотографії порожніх продуктових прилавків магазинів на території України, великих черг на автозаправних станціях, повісток із військових комісаріатів у межах загальнодержавної мобілізації", - кажуть у СБУ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кремлівська пропаганда виправдовує Росію за керченську атаку на українців

Російські спецслужби залучали саме мешканців України до розповсюдження деструктивних матеріалів, адже це дає змогу адаптувати їх для громадян України та створити ілюзію "правдивості" повідомлень.

Правоохоронці розпочали кримінальне провадження за ст. 110 Кримінального кодексу (Посягання на територіальну цілісність і недоторканність України).

Досудове слідство триває. Правоохоронці встановлюють осіб кураторів та учасників мережі інтернет-провокаторів.

Із введенням в Україні воєнного стану мережею почали розповсюджуватися різноманітні фейки про мобілізацію та відчуження майна.

Зараз ви читаєте новину «Провокував паніку: схопили чоловіка, який виконував завдання РФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі