неділя, 29 листопада 2020 20:23

Проукраїнські партії не можуть об'єднатися і діяти спільно - Лапін

Проукраїнські партії не можуть об'єднатися і діяти спільно - Лапін
Ігор Лапін: Проукраїнським силам треба залучити якомога більше тих, хто не визначився, на свій бік Фото: Тарас Подолян

Дострокові парламентські вибори зараз невигідні проукраїнським силам. Зеленський досі має рейтинг майже 30 відсотків.

Про це в інтерв'ю журналу "Країна" розповів юрист, ветеран російсько-української війни Ігор Лапін.

"Якщо розжене Раду, заведе туди під своїм іменем 15–20 відсотків. Це буде найбільша фракція, що призначатиме прем'єра. Шило на мило. Спочатку "Слуга народу" має обійняти й облизати 300 мільярдів дефіциту бюджету, підвищення ціни на газ на 35 відсотків і разом із цим якорем піти на дно. Цього не станеться раніше весни.

Росія впливає на свої політичні проєкти в Україні. Діють злагоджено. Наприклад, Партія Шарія не пішла ніде, крім міст, де точно могла пройти в органи місцевої влади. Мова про Одесу, Маріуполь, Харків. Якби спробувала у Львові, відкусила би шматок електорату ОПЗЖ і в місцеву раду не потрапила б. В Одесі "Європейська солідарність" взяла майже 12 відсотків. Цей показник міг бути кращий, якби, наприклад, "Національний корпус" не відтягнув на себе 1,5 процента. Проукраїнські партії не можуть об'єднатися і діяти спільно", - пояснює експерт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Службова недбалість призвела до смерті, Зеленський сяде у тюрму" - ветеран

На його думку, величезна кількість людей перебуває поза електоральним полем.

"Умовно, "Батьківщина" має 8 відсотків підтримки, ОПЗЖ і ЄС – десь по 15–20. А решта навіть не йде на вибори. Проукраїнським силам треба залучити якомога більше цих людей на свій бік", - додає він.

Повне інтерв'ю з Ігорем Лапіним читайте у журналі "Країна" від 26 листопада.

25 жовтня в Україні відбулись місцеві вибори. Проходили за новим адміністративно-територіальним устроєм та законодавством.

Зараз ви читаєте новину «Проукраїнські партії не можуть об'єднатися і діяти спільно - Лапін». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі