неділя, 06 грудня 2020 19:43

"Службова недбалість призвела до смерті, Зеленський сяде у тюрму" - ветеран

"Службова недбалість призвела до смерті, Зеленський сяде у тюрму" - ветеран
Ігор Лапін: щоденні звіти ОБСЄ фіксують тисячі обстрілів. Фото: Reuters

Теперішнє перемир'я не може привести до миру. Лише до замороження конфлікту за молдовським сценарієм.

Про це в інтерв'ю журналу "Країна" розповів юрист, ветеран російсько-української війни Ігор Лапін.

"А це особливий статус, коли жителі Придністров'я голосують на загальнонаціональному рівні, а їхня футбольна "збірна" грає з молдовською. Впарюватимуть нам це як всеосяжний мир.

Але щоденні звіти ОБСЄ фіксують тисячі обстрілів. Загинув розвідник Ярослав Журавель (13 липня командир відділення взводу розвідки 35-ї бригади морської піхоти намагався евакуювати свого командира Дмитра Красногрудя. Росіяни розстріляли групу. Журавель лишився поранений на полі бою, помер від втрати крові. – "Країна"). Зеленський тоді взяв операцію під особистий контроль і сказав, що всіх евакуюють. Але не віддав наказу – і хлопець помер. Хто відповідатиме за службову недбалість, яка призвела до смерті? Це особливо тяжкий злочин. Сьогодні Зеленський — президент. Але термін давності таких справ – понад 10 років", - вважає експерт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Амністія, вибори та демілітаризація: ветеран розповів, чи реальний план Кравчука



З Конституційним судом подібна історія, каже він.

"Зеленський вимагає, щоб парламент розігнав теперішній склад. Тоді матиме свою квоту в 6 суддів. Ще стількох може призначити Верховна Рада, у якій його монобільшість. Отримає підконтрольний Конституційний суд. Це узурпація влади, замах на злочин. Вишенька на торті – погрожує депутатам розпуском, якщо не підтримають його законопроєкт", - додає ветеран.

Повне інтерв'ю з Ігорем Лапіним читайте у журналі "Країна" від 26 листопада.

9 грудня 2019-го Володимир Зеленський сказав, що рік ітиме за сценарієм Мінських угод. Термін збігає.

Зараз ви читаєте новину «"Службова недбалість призвела до смерті, Зеленський сяде у тюрму" - ветеран». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

10

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі