пʼятниця, 11 березня 2022 16:15

Спецтема: Війна Росії проти України

Пропагандистці Симоньян оголосили підозру. На черзі міжнародний розшук

"Симоньян Маргарита Семенівна, ваш процесуальний статус в Україні – підозрювана особа".

Про це заявила генпрокурорка України Ірина Венедіктова, звертаючись до кремлівської пропагандистки, яка є одним із найактивніших прибічників і розпалювачів війни проти України.

"Слідчий суддя українського компетентного суду, заслухавши доводи українських прокурорів, викладені у відповідному клопотанні, визнав їх обґрунтованими та мотивованими. Таким чином, український суд дозволив вас, Маргарито Семенівно, заарештувати та доставити до суду для обрання міри запобіжного заходу. Оскільки виконати цей припис суду на території РФ наразі неможливо (поки що), українські прокурори мають намір найближчим часом ініціювати процес оголошення підозрюваної особи у міжнародний розшук. На думку української прокуратури і посилаючись на практичний досвід, ви маєте розуміти, що будете затримані при перетині кордону іншої держави з метою подальшої екстрадиції до України", - написала прокурор.

Також Венедіктова порадила пропагандистці не вірити сліпо на слово представникам влади в РФ, які, ймовірно, скажуть не переживати.

"Винайміть хороших юристів і проконсультуйтесь. Для нас в Україні дуже важливо, щоб все було згідно з буквою та духом закону. Змагальність, прозорість та доступ до правосуддя - у вас моя гарантія", - додала генпрокурор.

Автор: facebook.com/irina.venediktova
  Російську журналістку Симоньян Маргариту оголосили в міжнародний розшук
Російську журналістку Симоньян Маргариту оголосили в міжнародний розшук
Автор: facebook.com/irina.venediktova
  Російську журналістку Симоньян Маргариту оголосили в міжнародний розшук
Російську журналістку Симоньян Маргариту оголосили в міжнародний розшук
Симоньян звинувачують у посягання на територіальну цілісність і недоторканність України. Такі дії, які призвели до загибелі людей або інших тяжких наслідків караються позбавленням волі на строк від 10 до 15 років або довічним позбавленням волі з конфіскацією майна або без такої.

24 лютого о 4:00 ранку Росія напала на Україну. Російські війська атакували державний кордон України з півночі, зі сходу та Криму. Бої та атаки тривають майже на всьому периметрі державного кордону та в багатьох містах.

Верховна Рада запровадила на території України воєнний стан. Президент Володимир Зеленський віддав наказ ЗСУ завдавати максимальних втрат російським загарбникам.

1 березня Білорусь вступила у війну проти України. Її техніка незаконно перетнула український державний кордон.

Зараз ви читаєте новину «Пропагандистці Симоньян оголосили підозру. На черзі міжнародний розшук». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі