вівторок, 27 лютого 2024 10:39

Проліт дрона через Молдову - Ігнат прокоментував

Проліт дрона через Молдову - Ігнат прокоментував
Юрій Ігнат пояснив, що дрони часто пролітають через Молдову. Фото: ПС ЗСУ

Немає нічого нового у тому, що російські дрони пролетіли через Молдову.

Не раз таке ставалося, сказав речник командування Повітряних сил ЗСУ полковник Юрій Ігнат в ефірі телемарафону, передає Gazeta.ua.

"Я навіть не бачу особливої сенсаційності у цій новині. Пролітають через Молдову і через російський анклав Придністров'я і ракети, і безпілотники. І цього разу, безумовно, був зафіксований такий проліт нашими радіолокаційними системами. Нічого дивного тут немає. Росія проводить свої провокаційні дії на цьому напрямку не вперше. Не лише ударні безпілотники, а й розвідувальні часто наближались до території Румунії. Такі випадки були і рік, і пів року тому. Тому особливо нового в цій новині нічого немає. Пролетів, скоротив так би мовити собі шлях і таким чином потрапив з півдня, після чого був знищений нашими силами", - сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Повітряні сили заявили, що зі сторони Молдови в Україну залітали дрони: в Молдові заперечили

Ігнат точно не знає, яка мета росіян

"Ви бачите, що у цьому регіоні теж певні політичні процеси відбуваються, держава-окупант намагається і там зробити певні провокативні дії з приєднанням і так далі. Будемо спостерігати далі, що там відбувається. Факт залишається фактом, проліт був", - додав він.

11 лютого у Молдові поблизу кордону з Україною, неподалік села Етулія Вулканештського району, прикордонна поліція виявила фрагменти Shahed.

Президентка Молдови Мая Санду заявила, що цей інцидент є черговим нагадуванням, що російська агресія є загрозою для всього континенту.

Зараз ви читаєте новину «Проліт дрона через Молдову - Ігнат прокоментував». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі