субота, 28 грудня 2019 12:51

Прокурорів у справі розстрілів на Майдані виключили з судового процесу

Прокурорів у справі розстрілів на Майдані виключили з судового процесу
Прокурорів, які кілька років працювали над справою про розстріли на Інститутській, виключили з судового процесу. Фото - Цензор. НЕТ

Прокурорів Олексія Донського, Ігоря Земскова, Яніса Сімонова та Дениса Іванова, які упродовж кількох років займалися справами Майдану, виключили із судового процесу у справі про розстріли на Інститутській у Києві у 2014 році.

Відповідну постанову ухвалив генеральний прокурор Руслан Рябошапка, повідомляє hromadske.

"Є підстави для зміни прокурорів, передбачені законом, вони не були дотримані. Але ця постанова не може бути оскаржена, тобто на сьогодні ми позбавлені повноважень, тому на сьогодні ми змушені були залишити судове засідання", — сказав Донський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Суд відпустив під домашній арешт "беркутівця", якого звинувачують в розстрілах на Майдані

Напередодні Рябошапка замінив у цій справі групу прокурорів: Донського, Земскова, Сімонова та Іванова ухвалено замінити на Сергія Куцого, Віталія Суботіна, Олександра Шеваленка.

27 грудня Київський апеляційний суд погодив таку заміну, проте залишив обидві групи прокурорів у справі.

28 грудня апеляційний суд продовжує засідання, де мають розглянути апеляційні скарги на запобіжний захід екс-беркутівців, обвинувачених у вбивстві 48 і пораненні 80 людей на вулиці Інститутській 20 лютого 2014 року. Так, захист обвинувачених у цій справі Олега Янішевського, Сергія Зінченка та Павла Аброськіна просить звільнити їх трьох з-під варти. А захист Сергія Тамтури та Олександра Маринченка, які перебувають під домашнім арештом, — просить скасувати їм запобіжний захід.

Зараз ви читаєте новину «Прокурорів у справі розстрілів на Майдані виключили з судового процесу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі