середа, 25 лютого 2009 16:59

Прокуратура займеться Черновецьким

Прокуратура займеться Черновецьким

Прокуратура Києва готова відреагувати на заяви громадян про примусову участь працівників бюджетних організацій в мітингах на підтримку київського мера Леоніда Черновецького.

Як повідомив в середу в інтерв"ю журналістам в Києві прокурор столиці Євген Блажівський, якщо будуть звернення громадян з приводу незаконних дій Київміськадміністрації з примушування "бюджетників" до участі в мітингах на підтримку мера, то прокуратура доручить міліції провести відповідну перевірку.

Разом з тим, Блажівський повідомив, що поки ніхто з громадян у прокуратуру не звертався, і були тільки публікації в пресі.

"26 лютого ми починаємо загальноукраїнський страйк"

"Наразі жодного звернення громадян із цього приводу немає. У разі появи таких звернень ми доручимо міліції, щоб вони провели перевірку", - наголосив Блажівський.

Також стало відомо, що довгострокова акція протесту, яку організовують підприємці, а також медики проти порушення законодавства з боку київського міського голови Черновецкого почнеться 26 лютого перед мерією Києва.

Про це на прес-конференції в середу заявив голова Національного комітету порятунку бізнесу Валерій Черненко.

"Ми починаємо 26 лютого загальноукраїнський страйк на основі київської організації відносно порушень законодавства і умов ведення бізнесу в Києві", - заявив Черненко.

"Бізнес сьогодні налаштований критично - будуть поставлені намети, розведена польова кухня, і там житимуть представники бізнесу і інших верств населення, поки не буде вирішено питання", - наголосив він.

За його словами, всього в акції візьмуть участь представники 23 асоціацій підприємців, зокрема, вантажо- і пасажироперевізники Києва і області, підприємці сфери ритуальних послуг, підприємці, що працюють в малих архітектурних формах, а також медики.

"Всі вони об"єднуються під єдиним гаслом - надати легітимність рішенням, які затверджені депутатами Київради 12 лютого, і оголосити мерові столиці кворум недовіри", - наголосив Черненко.

Він також зазначив, що секретар Київради Олесь Довгий скасував сесію Київради, яка була запланована на 26 лютого, що перешкоджатиме підтвердженню рішень, які були прийняті Київрадою 12 лютого.

Крім того, підприємці вимагають термінового проведення сесії 26 лютого, і цю вимогу вже підтримали фракції БЮТ, Блоку Кличко, Блоку Литвина, а також Партії Регіонів.

При цьому Черненко спростував інформацію про те, що вантажо- і пасажироперевізники мають намір 26 лютого заблокувати рух на Хрещатику.

Він зробив акцент, що підприємці-перевізники є законопокірними громадянами, а в Києві заборонено проїзд вантажного транспорту в денний час.

Черненко також заявив, що для участі в акції прибувають делегації і з інших міст, зокрема, Дніпропетровська. Донецька, Львова і Дніпродзержинська.

"Я думаю, що це буде рух, який, можливо, стане початком нового Майдану", - також заявив він.

У свою чергу голова Київської профспілки працівників охорони здоров"я Лариса Комаровська повідомила, що до акції має намір приєднатися і профспілка медиків.

"Ми вступили в цей рік з боргом 310 млн грн по захищених статтях, і впевненості в тому, що ці борги погасять, у нас поки немає", - заявила вона.

Зокрема, вона наголосила, що Київська міськадміністрація виділяє недостатню кількість засобів для фінансування закупівлі медикаментів, забезпечення живлення в лікарнях, а також для виплати заробітної плати.

В акції повинно взяти участь до 10 тис осіб

За оцінкою організаторів акції, в ній повинно взяти участь 26 лютого до 10 тис осіб.

Зазначимо, що нещодавно під стінами КМДА знову стояли кияни - проходив мітинг на підтримку мера і його прибічників. В акції брали участь переважно працівники комунальної й бюджетної сфер міста.

Деякі учасники мітингу 13 лютого в процесі акції самі повідомляли, що мокнуть у таку негоду під стінами КМДА не з власної ініціативи, а з примусу. І що напередодні керівники підприємств, що обслуговують комунальну сферу міста, розпорядилися вивести персонал на мітинг на підтримку Черновецького й погрозили звільненнями.

За матеріалами Интерфакс-Украина, Newsru.ua

Зараз ви читаєте новину «Прокуратура займеться Черновецьким». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі