середа, 06 квітня 2022 16:51

Прокуратура виявила понад 2 тис. держзрадників - рух "Чесно"

Прокуратура виявила понад 2 тис. держзрадників - рух "Чесно"
17 березня Рух "Чесно" запустив Реєстр держZрадників, у якому зібрана інформація про представників влади, які стали колаборантами. Фото: www.slovoidilo.ua

З 2014 року й досі прокуратура підозрює в державній зраді сотні осіб. Серед них є провадження щодо депутатів і мерів міст.

Про це повідомив Офіс генерального прокурора у відповідь на запит руху "Чесно".

Органи прокуратури України займаються відповідними провадженнями. Проте надати точну кількість осіб, яких підозрюють у державній зраді, та вказати їхні імена Офіс генпрокурора відмовився. Ці дані можна розголошувати лише з письмового дозволу слідчого чи прокурора і в тому обсязі, в якому вони визнають можливим.

Зазначається, що 17 березня рух "Чесно" запустив реєстр держZрадників, у якому зібрана інформація про представників влади, які стали колаборантами. Зокрема, про політиків, правоохоронців, представників влади, суддів і журналістів, які зробили заяви на користь загарбників, проводили проросійську пропаганду, брали участь в організації псевдореферендуму чи формували "органи влади" підконтрольні окупантам.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Луганщині мер-колаборант здає окупантам українських активістів

"Випадки державної зради серед представників місцевого самоврядування - рідкісні. Витримка мерів і депутатів низки міст, навіть тих, кого раніше вважали проросійськими, викликає захоплення. Тому їх часто викрадають окупанти. Мери міст і депутати на сході, півдні й у центральних регіонах України протидіють агресії й роблять усе можливе, щоб допомогти жителям та Збройним силам", - розповіла лідерка руху "Чесно" Віта Думанська.

До наповнення реєстру долучилося Національне агентство з питань запобігання корупції та правоохоронні органи. Зараз у списку вже зібрано інформацію про майже 100 осіб. Долучитися до збору інформації про колаборантів можуть і всі охочі.

Якщо ви дізналися про співпрацю представників влади чи медіа з окупантами - повідомте про це руху "Чесно". Заповність анкету за посиланням або напишіть на пошту [email protected]. Дані про інформатора залишаться анонімними.

Депутати забороненої проросійської партії ОПЗЖ у Маріуполі підтримали російську окупаційну армію та виступили інформаторами. Також 4 квітня в Маріуполі колаборанти з ОПЗЖ обрали так званих голову міста й секретаря.

Зараз ви читаєте новину «Прокуратура виявила понад 2 тис. держзрадників - рух "Чесно"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі