неділя, 15 листопада 2015 03:28

Прокуратура Франції оприлюднила офіційні подробиці терактів

Прокуратура Франції оприлюднила офіційні подробиці терактів

Щонайменше 129 людей загинули та 352 зазнали поранення у нападах, що стались у Парижі в п'ятницю. Про це сказав прокурор Парижа Франсуа Молен на брифінгу, передає BBC Україна.

"Серед постраждалих - 99 людей перебувають у критичному стані", - сказав Молен.

За його словами, схоже, що за нападами стоять три скоординовані команди.

"Ми повинні з'ясувати, хто ці люди, хто їхні спільники, хто це замовив, звідки вони прийшли, як їх фінансували", - сказав прокурор Парижа.

Прокурор, крім того, підтвердив, що арешти трьох людей в Брюсселі також пов'язані з нападами в Парижі.

Раніше французька поліція встановила особи двох із семи терористів, які вчинили теракти в Парижі 13 листопада.

Повідомляється, що один з терористів виявився французьким громадянином, його поліція ідентифікувала у базах служб безпеки за відбитками пальців, другий - громадянин Сирії, на його тілі було знайдено сирійський паспорт. Зазначається, він вчинив теракт біля стадіону Stade de France.

Нагадаємо, напади одразу у кількох районах Парижа сталися ввечері у п'ятницю. ЗМІ повідомляли про понад 150 осіб загиблих та 300 поранених. У Франції оголошено надзвичайний стан. Відповідальність за теракти в Парижі взяло на себе терористичне угрупування ІДІЛ. Натомість розвідка США вказує на Аль-Каїду.

Зараз ви читаєте новину «Прокуратура Франції оприлюднила офіційні подробиці терактів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі