четвер, 22 березня 2007 14:12

Приватна ракета Falcon вийшла в космос

У США пройшов випробувальний старт приватної ракети Falcon 1, побудованою Space Exploration Technologies Corp. (SPACEX). Апарат запустили зі спеціального пускового комплексу на одному з атолів в районі Маршаллових островів. Старт пройшов з другої спроби. Спочатку підготовчий цикл автоматично урвався за 90 секунд до запуску через програмний збій.

21-метрова Falcon 1 успішно пішла із стартового столу, проте через п"ять хвилин зв"язок із ракетою втратили. Імовірно, через раптове обертання другого ступеня її двигун автоматично вимкнувся. Ракета не досягла потрібної висоти й повернулася в щільні шари атмосфери.

Проте пристрій вважають таким, що покинув атмосферу і досяг космічного простору.

Керівництво компанії оцінює запуск як успішний. Рік тому під час аналогічного запуску ракета вибухнула, відірвавшись від землі.

У перспективі, компанія SPACEX хоче отримати від NASA контракт на постачання вантажів на МКС, сума якого складає 278 мільйонів доларів.

На наступний старт ракета Falcon вийде з корисним навантаженням, передає Лента.ру.

Зараз ви читаєте новину «Приватна ракета Falcon вийшла в космос». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі