понеділок, 16 жовтня 2023 02:44

Прикордонники розповіли, скільки українців щодня намагаються втекти з країни

Прикордонники розповіли, скільки українців щодня намагаються втекти з країни
Багато українців намагаються перетнути кордон. Фото: Слово і Діло

Прикордонники щодня затримують приблизно 20−30 осіб, які намагаються незаконно перетнути кордон.

Близько 100-150 осіб отримують відмову у перетині кордону, повідомив речник Держприкордонслужби Андрій Демченко в ефірі телемарафону, пише Gazeta.ua.

"Коли вони прибувають в пункти пропуску, але не мають законних підстав, щоб перетнути лінію державного кордону", - зауважив Демченко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В ЗСУ відреагували на спекуляції з розряду "служити будуть всі"

Він додав, що за час дії воєнного стану на "зеленій ділянці" було затримано приблизно 15 800 людей, ще 6900 були викриті в пунктах пропуску.

Найбільше спроб незаконного перетину кордону фіксують навесні та влітку. Останні місяці кількість випадків перетнути кордон із підробними документами зменшилася, проте збільшилась кількість тих, хто намагається перетнути кордон за межами пунктів пропуску.

В Україні триває мобілізація військовозобов'язаних. Існують спеціальності, на які зараз великий запит у військових, а отже, громадян із ними можуть призвати першочергово.

Зараз серед захисників дуже не вистачає танкістів, штурмовиків, піхотинців, артилеристів, операторів безпілотників, парамедиків та водіїв, наголосив капітан Збройних сил України Валерій Прозапас.

Зараз ви читаєте новину «Прикордонники розповіли, скільки українців щодня намагаються втекти з країни». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі