неділя, 19 травня 2013 15:34

Прикордонники розказали хлопчикам, де найчастіше ховають наркотики
9

Фото: Фото: Тетяна Щербатюк

18 травня у святкуванні Дня Європи у Вінниці приймала участь Державна прикордонна служба.

За словами представників прикордонного загону, вони вже вдруге приїжджають у Вінниці зі своїм обладнанням.

"Хочемо показати людям, як працюємо. Цілий день біля наших столів ажіотаж. Особливо подобається хлопцям", - розповіли вони.

Усі бажаючі могли підійти до різних видів біноклів, приборів нічного бачення та подивитись у них.

"Мого малого не можна було відтягнути від біноклів. Так сподобалось розглядати будинок навпроти. Він збільшує так, що видно маленьку тріщинку на вікні. Я і сама з цікавістю дивилась. А у дітей тут просто аншлаг", - наголосила Валентина.

Прикордонники привезли також тепловізори, набір інструментів для розбирання транспортних засобів, металодетектори та інше.

"Все у нас має бути. Адже іноді приходиться розкручувати корпус машини, шукати наркотики. Є також спеціальний прилад для пошуку людей в замкненному просторі. Він реагує на вуглекислий газ, який видихає людина. Буває, ховають нелегалів у контейнерах чи інших місцях. За допомогою цього приладу ми виявляємо таких людей", - розказав технік групи з ремонту озброєння Тарас Огороднік.

7-річний Сергій Мельничук зацікавився прибором, який виявляє сторонні предмети у бензобаку чи під днищем машини. Кінець прибору має гнучку кишку, яка повертається спеціальною ручкою.

"Мама, я себе бачу! Це як в дзеркалі. Тільки треба у вічко дивитись", - захоплено вигукував хлопчик, коли прокрутив ручку і кишка розвернулась у його бік.

Прикордонники демонстрували й прилади для виявлення фальшивих документів та експрес-тести для наркотичних засобів.

Зараз ви читаєте новину «Прикордонники розказали хлопчикам, де найчастіше ховають наркотики». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі