понеділок, 12 квітня 2010 14:49

Прикордонники підняли 18 км браконьєрських сіток у Чорному морі

Прикордонники підняли 18 км браконьєрських сіток у Чорному морі

Протягом суботи-неділі корабель морської охорони Держприкордонслужби спеціального призначення "Аметист" підняв 18 кілометрів браконьєрських рибальських сіток. Про це повідомила прес-служба Державної прикордонної служби.

Сітки знайшли в районі, де минулого тижня були виявлені дві турецькі рибопромислові шхуни, що зайшли в українську економзону для незаконного лову.

Зокрема, в суботу, 10 квітня, прикордонники підняли 7,5 тис. метрів сіток, в яких були 62 камбали-калкан, 2 морські лисиці, 1 чорноморська акула катран і 8 дельфінів (2 дельфіни були ще живі). Наступного дня екіпаж "Аметиста" підняв 9,5 тис. метрів сіток. Більшість із них (майже 7,5 кілометрів) були старими - поставленими, ймовірно, минулого року. З "нових" сіток дістали і відпустили 1 морську лисицю і 1 камбалу.

На даний момент пошук браконьєрських сіток продовжується, відзначили в прикордонній службі.

Нагадаємо, 5 квітня корабель морської охорони "Павло Державін" затримав турецькі шхуни "Muamer reis" і "Hasan", які незаконно зайшли на промисел в українську економзону. На них виявили знаряддя лову, сухий лід, пристрої для пошуку сіток і знарядь для їх піднімання. Тепер обидва судна знаходяться під арештом на плавпірсі стоянки кораблів і катерів Одеського загону Морської охорони. Міру відповідальності браконьєрів повинен визначити суд, передає УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Прикордонники підняли 18 км браконьєрських сіток у Чорному морі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі