пʼятниця, 20 листопада 2009 14:29

Прикордонники допоможуть банкам повернути борги

Прикордонники допоможуть банкам повернути борги
Держприкордонслужба інформує про тимчасове обмеження виїзду за межі країни несумлінних позичальників банків.

Про це говориться в повідомленні прес-служби Дерприкордонслужби.

У такий спосіб служба виконує указ президента про заходи для забезпечення поновлення стабільності в банківській системі і планом організації його виконання.

Відповідно до законодавства громадянам України, що мають невиконані кредитні зобов"язання, тимчасово відмовляється у виїзді за кордон.

Так однією з підстав для обмеження є діючі неурегульовані договірні або інші невиконані зобов"язання – до виконання зобов"язань або розв"язання суперечки за узгодженням сторін у передбачених законом випадках, або забезпечення зобов"язань заставою, якщо інакше не передбачено міжнародним договором України.

"У зв"язку з тим, що дії деяких позичальників приводять до виникнення неплатоспроможності банківських установ, порушення прав і законних інтересів вкладників і інших кредиторів банків, прикордонслужба забезпечить своєчасне виконання судових або прокурорських рішень про тимчасове обмеження в праві виїзду даних громадян за межі України", - говориться в повідомленні, передає Інтерфакс-Україна.

Зараз ви читаєте новину «Прикордонники допоможуть банкам повернути борги». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі