четвер, 07 серпня 2008 11:07

Прикарпаття вже чекає туристів

Прикарпаття готове приймати туристів.

Про це сьогодні повідомили в Головному управлінні з питань туризму, євроінтеграції, зовнішніх зв"язків та інвестицій Івано-Франківської обласної державної адміністрації з приводу появи інформації про те, що об"єкти туристичної інфраструктури Прикарпаття через стихію пошкоджені чи підтоплені і не в змозі забезпечити відпочинок туристам.

Тим часом в ОДА підкреслюють, туристично-рекреаційні заклади, в тому числі садиби сільського зеленого туризму, загалом не зазнали значних пошкоджень внаслідок стихії 23-27 липня. Зокрема, це стосується таких найбільш відвідуваних туристичних місць краю, як Яремчанська міська рада, Коломийський, Косівський, Надвірнянський райони. Зазнали підтоплення 6 садиб у селищі Верховина, 5 туристично-рекреаційних закладів у Богородчанському районі, 8 садиб у Косівському районі.

Більшість мостів, знищених стихією, вже відбудована, а решта фактично не впливають на зв`язок з туристичними об"єктами області.

Для поціновувачів піших гірських мандрівок доступний Чорногірський хребет, Горгани зі сторони сіл Паляниця та Бистриця; стежки в нормальному стані, зсувів немає.

У зв"язку з розмиванням дорожного полотна, між пропускним пунктом Карпатського національного природного парку і форельним господарством заборонено в"їзд автотранспорту до спортивної бази "Заросляк" (тут починається сходження на Говерлу).

Щодо транспортного сполучення з Верховинським районом, то є нормальний під"їзд до селища Верховина (тільки через Ворохту) та до с. Криворівня, далі дорога непридатна для проїзду. Сполучення та під"їзні дороги до садиб сільського зеленого туризму в інших населених пунктах Верховинського району в неналежному стані.

Тимчасово, до відновлення залізничного полотна та мостів, припинено поїздки "Карпатським трамваєм" (Долинський район). Туристам, які сплавляються по р. Дністер, слід бути уважними, оскільки річка в багатьох місцях змінила русло, зазначили в ОДА.

Популярні серед туристів об"єкти культурно-історичної спадщини та музеї (музей "Писанка", "Манявський Скит", заповідник "Давній Галич" і т.п.) теж в задовільному стані.

Як повідомлялося, у І півріччі 2008 року Прикарпаття відвідало 710 тис. туристів, повідомляє УНІАН

Зараз ви читаєте новину «Прикарпаття вже чекає туристів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі