пʼятниця, 18 листопада 2022 07:23

Спецтема: Війна Росії проти України

Пригожин почав вербувати у "Вагнер" працівників промислових підприємств РФ

Пригожин почав вербувати у "Вагнер" працівників промислових підприємств РФ
Працівників призовного віку залучатимуть до військових зборів на базі ПВК. Фото: eastnews.ua

У Росії в Білгородській області розпочато активне вербування працівників промислових підприємств до приватної військової компанії "Вагнер".

За домовленістю з керівництвом Оскольського електрометалургійного комбінату працівників призовного віку залучатимуть до військових зборів на базі ПВК терміном 30 днів зі збереженням заробітної плати, повідомив Генеральний штаб Збройних сил України вранці 18 листопада.

"Збори планують проводити партіями по 25% працівників зазначеної категорії від комбінату", – ідеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Що відбувається на фронті: в ISW показали свіжі карти бойових дій

По завершенню зборів – учасникам запропонують підписати контракт з приватною військовою компанією "Вагнер", звітує Генштаб.

Спочатку армію, якою керує олігарх і соратник російського диктатора Володимира Путіна Євген Пригожин, та військо голови Чечні Рамзана Кадирова створювали для придушення потенційних повстань у Російській Федерації.

Однак Кремль знайшов їм застосування й під час війни проти України, заявив представник Головного управління розвідки Міноборони України Андрій Черняк.

Зараз ви читаєте новину «Пригожин почав вербувати у "Вагнер" працівників промислових підприємств РФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі