вівторок, 01 травня 2007 16:54

Президент Ірландії розпустила парламент

В неділю, 29 квітня, президент Ірландії Мері Макаліс розпустила парламент країни. Голова держави підтримала пропозиції прем"єр-міністра Берті Ахерна. Мері Макаліс ухвалила таке рішення, знаходячись в своїй резиденції в передмісті Дубліна, після уранішнього візиту голови уряду. Вибори нового парламенту були призначені на 24 травня.

"Цим ранком президент Ірландії Мері Макаліс розпустила 29-й парламент", - говориться в заяві президентської прес-служби. Через декілька годин після того, як голову держави відвідав прем"єр-міністр, Мері Макаліс відправилася з візитом до США.

"Для народу настав момент вирішувати майбутнє Ірландії. У майбутні тижні я беру на себе зобов"язання надати людям можливість прийняти участь в кампанії, на яку вони заслуговують", - цитує АР слова Берті Ахерна.

В даний час у прем"єр-міністра закінчується другий термін перебування на своєму посту. 55-річний Берті Ахерн, який керує партією Fianna Fail, став наймолодшим прем"єром, який очолює адміністрацію президента з 1997 року. Після того, як політик зайняв цей пост, він почав процес переговорів з Тоні Блером з питання мирного врегулювання ситуації в Північній Ірландії.

Відповідно до опиту громадської думки у Берті Ахерна є шанс залишитися прем"єр-міністром на третій термін. Проте для цього належить докласти чималі зусилля, оскільки набирає популярність альянс, що складається з партії Fine Gael, Лейбористської партії і партії Зелених.

За словами нинішнього прем"єра, він збирається займатися політикою до 60-річного віку, повідомляє Телеграф.
Зараз ви читаєте новину «Президент Ірландії розпустила парламент». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі