субота, 07 березня 2020 11:10

Прем'єр відзвітував щодо ситуації з зарплатами шахтарів

Прем'єр відзвітував щодо ситуації з зарплатами шахтарів
Уряд передав 654 млн грн на зарплати гірників. Ще приблизно така сума лишається боргом. Фото: tvoemisto.tv

Кабінет міністрів направив кошти на погашення половини боргів по зарплатах гірників.

Про це повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль в ефірі програми "Свобода слова Савіка Шустера".

"Ми домовились, і президент пообіцяв на Всеукраїнській нараді шахтарів погасити в березні місяці половину боргів. Дійсно, вчора-позавчора борги в сумі 654 мільйонів поступили на рахунки, в тому числі Першотравневого шахтоуправління. Це перший крок", - сказав Шмигаль.

Він зазначив, що уряд працює над програмами і стратегіями для вугільної галузі. Їх розробляють спільно з шахтарями та профспілками.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський дав термінове завдання: ніякого імпорту вугілля та електронергії

"Сьогодні на шахтах складна ситуація, яка полягає не лише у виплаті боргів шахтарям, а й у виплаті шалених боргів - за 30 мільярдів гривень - за електроенергію. Є дебіторська, кредиторська заборгованість. Це все десятки мільярдів. Потрібна окрема програма погашення цих заборгованостей, їхньої реструктуризації та наведення там порядку. Це програма не одного року", - отметил глава правительства.

Наприкінці лютого Володимир Зеленський дав завдання уряду протягом двох місяців закрити борги по зарплатах перед шахтарями.

Зараз ви читаєте новину «Прем'єр відзвітував щодо ситуації з зарплатами шахтарів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі