пʼятниця, 12 серпня 2022 09:36

Спецтема: Війна Росії проти України

Представник Росії в ООН розродився новою брехнею про війну в Україні

Представник Росії в ООН розродився новою брехнею про війну в Україні
Опублікували нову порцію брехні від кремлівських пропагандистів. Фото: eastnews.ua

Центр протидії дезінформації при Раді національної безпеки України зібрав добірку фейків, маніпуляцій і дезінформації, які російські окупанти створили на ранок 12 серпня.

Пропагандистські засоби масового інформування Російської Федерації із посиланням на євродепутата від Франції Тьєррі Маріані поширюють чергову маніпуляцію щодо війни в Україні, повідомила в п'ятницю пресслужба ЦПД в Telegram.

"Незважаючи на зацікавленість країн Західної Європи в якнайшвидшому відновленні сільськогосподарських ринків, ініціативу щодо пом'якшення санкцій ЄС проти експорту російського продовольства обов'язково заблокують Польща чи країни Балтії", – пишуть росЗМІ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Захарова "розганяє" провокаційні заяви про США, а росЗМІ плодять фейки про перемогу

Дезінформацію знову поширює постійний представник Росії при ООН Василь Небензя.

"Коли Збройні сили України завдавали ударів по Запорізькій АЕС, катастрофи вдавалося уникнути лише завдяки самовідданій роботі російських військових та працівників станції", – заявив російський дипломат.

Водночас у міністерстві оборони РФ стверджують, що в Дніпропетровській області "українські націоналісти" нібито замінували автомобільні мости через річки Гайчур та Ворона, які вони мають намір підірвати для звинувачення Росії в руйнуванні об'єктів транспортної інфраструктури. Це – дезінформація, попереджають у ЦПД.

5 серпня російські терористи влучили у високовольтну лінію зв'язку трансформатора Запорізької АЕС.

Потім росіяни вдруге обстріляли станцію. Зафіксували три прильоти безпосередньо на майданчик станції. Один з прильотів був біля енергоблока, де встановлений ядерний реактор.

У четвер, 11 серпня, окупанти знову обстріляли станцію. Зафіксовано п'ять прильотів у районі комендатури станції – безпосередньо поруч з ділянкою зварювання та сховищем джерел випромінювання.

Цього ж дня загарбники знову поцілили на територію АЕС, влучивши неподалік від першого енергоблока.

Декілька французьких євродепутатів 2020-го відвідали окупований РФ Крим. На чолі делегації — член комітету у закордонних справах, президент асоціації "Франко-російський діалог" Тьєррі Маріані, проти якого в Україні вже порушили кримінальне провадження щодо його аналогічного скандального візиту 2016 року.

Зараз ви читаєте новину «Представник Росії в ООН розродився новою брехнею про війну в Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі