вівторок, 25 лютого 2014 02:24

Уряд Чехії пропонує оплатити лікування постраждалим учасникам Євромайдану

Уряд Чехії пропонує оплатити лікування постраждалим учасникам Євромайдану
Фото: vk.com

Медичні установи Праги готові прийняти на лікування близько двадцяти постраждалих учасників протестів у Києві. Організацію перевезення та надання медичної допомоги оплатить уряд Чехії, розповів Gazeta.ua координатор групи волонтерів чеської гуманітарної організації "Людина у скруті" Іво Докоупіо.

"Зараз ми складаємо списки потерпілих, які направимо у Прагу, це може бути десь 20 людей. Після того, як Прага узгодить це питання, будемо відправляти їх туди на лікування. Фінансування забезпечує уряд Чехії, а також гуманітарна організація "Людина у скруті", - повідомив Іво Докоупіо.

Постраждалих відправлять до Чехії літаком. Орієнтовно переліт планують на четвер, 27 лютого. Візу та закордонний паспорт мати не обов'язково — вирішення цього питання беруть на себе чехи.

Наразі опрацьована інформація щодо близько десяти осіб, які поїдуть до Праги.

"Це дуже складний процес, треба бачити медичні справи, діагнози. Переважно це люди із пораненнями від куль, травмами очей, опіками. Лікуватися у Празі вони зможуть доти, доки це буде необхідно для повної реабілітації",- говорить Іво Докоупіо.

Зараз ви читаєте новину «Уряд Чехії пропонує оплатити лікування постраждалим учасникам Євромайдану». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua