середа, 01 серпня 2007 13:04

Працівники "АвтоВАЗу" почали страйк

О 10.45 за московським часом було зупинено головний складальний конвейєр Волзького автомобільного заводу. Про це повідомив голова профспілки "Єдність" Петро Золотарьов. До заводу стягуються додаткові сили міліції.

Сергій Єршов, який працює у цеху "45-2" головні конвейєри ВАТ "АвтоВАЗ" стверджує, що працівники цеху відмовилися продовжити роботу, вимагаючи підвищення заробітної плати.

Офіційний представник ВАТ Іван Скрильник повідомив у свою чергу, що головний конвейєр ВАТ "АвтоВАЗ", так само як і всі цехи заводу, продовжують працювати у штатному режимі. "Цех "45-2", в якому працює близько 2,5 тис. осіб, продовжує роботу у нормальному режимі, як і весь конвейєр. Кілька десятків чоловік, близько 50, вийшли на вулицю і під керівництвом профспілки "Єдність" проводять бесіди між собою", - заявив він. При цьому він особливо відзначив, що кілька десятків робочих не в змозі зупинити роботу цеху "45-2" і, тим більше, головного конвейєра.

Скрильник наголосив, що страйку на заводі немає, а профспілка "Єдність" намагається представити страйком не вихід на робочі місця близько 50 чоловік. Кореспондент "Інтерфаксу", що знаходиться біля підприємства, повідомив, що на вулиці знаходяться понад 100 осіб, які зібралися біля ганку і розмовляють.

Раніше голова профспілки "Єдність" Петро Золотарьов повідомляв, що у страйку можуть взяти участь близько 10 тисяч осіб, проте не міг з упевненістю повідомити, що це станеться. Робочі вимагають підвищення заробітної плати з 7-8 до 25 тисяч рублів на місяць, передає Газета.Ru.

Зараз ви читаєте новину «Працівники "АвтоВАЗу" почали страйк». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі