понеділок, 17 травня 2010 11:02

Працівники міліції викинули на звалище тіло жертви ДТП

Працівники міліції викинули на звалище тіло жертви ДТП

8 травня в 23.30 22-річний мешканець селища Спартак (Ясинуватський район Донецької області) переходив з друзями трасу Донецьк-Ясинувата. У цей момент на нього було скоєно наїзд автомобілем з київськими номерами.

Прибули на місце події працівники міліції поклали тіло потерпілого в багажник своєї машини. А на наступний день труп жертви виявили в селищі Піски Ясинуватського району Донецької області.

Про це Gazeta.ua повідомила донецька правозахисниця Людмила Микитина.

"До нас по допомогу звернулася мешканка селища Спартак Алла Іващенко. Її сина, який нещодавно повернувся з армії, знайшли на звалищі 9 травня. Від друзів молодої людини, з якими він проводив час напередодні, стало відомо, що ж відбулося", - розповіла громадської організації "Сприяння в боротьбі проти свавілля в органах прокуратури, міліції, судових органах" Людмила Микитина.

Четверо хлопців вийшли з автобуса і переходили дорогу на Спартак навпроти заправки "Паралель". Останнім ішов Іващенко.

"Його збила машина з київськими номерами, в якій сиділи дві дівчини. Поруч зупинилася машина з працівниками Київського РВВС Донецька, які були свідками події. Коли товариш постраждалого спробував викликати ДАІ і швидку, один з офіцерів міліції показав своє посвідчення. Сказав:" Ми самі міліція. Нічого не треба робити, ми надамо йому допомогу ". Ще живого бідолаху сяк-так засунули в багажник своєї машини, скрутивши, напевно, вдвічі", - продовжила Микитина.

Вони допомогли. Але не потерпілому, а винуватцям трагедії, - позбутися від жертви. Дівиці втекли, але зараз їх місцеперебування встановлено. Порушено кримінальну справу за фактом виявлення трупа, проводиться перевірка по ДТП.

"Аллу Іващенко викликали до слідчого відділу, де зажадали від неї надати характеристику на покійного. Ця жінка побоюється, що винним вдасться уникнути відповідальності. У цьому шокуючому випадку ми маємо не тільки ДТП, але і ненадання допомоги людині, яку був шанс урятувати. Як мені вдалося з'ясувати, одного з цих офіцерів вже раніше виганяли з міліції, але він поновився на роботі за допомогою суду ", - зазначила правозахисниця.

За словами Микитиної, в їхню організацію за останній рік звернулося більше десятка громадян зі скаргою на роботу органів, які займаються розслідуванням ДТП.

"Випадок Іващенко винятковий - працівники МВС замітають сліди злочину замість того, щоб подбати про його фіксацію. Через неякісну роботу правоохоронців на місці події, потім у суді у жертв ДТП немає можливості добитися винесення законного рішення. Постраждалих роблять винуватими", - резюмувала Микитина.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Працівники міліції викинули на звалище тіло жертви ДТП». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

39

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі