вівторок, 09 квітня 2024 12:52

Пожежі на російських кораблях: у ВМС вказали на збіг

Пожежі на російських кораблях: у ВМС вказали на збіг
Росіяни не зможуть швидко відновити кораблі. Фото: РосЗМІ

Пожежі на кораблях "Катерина Велика" та "Серпухов" мають дещо спільне, сказав речник Військово-морських сил Збройних сил України Дмитро Плетенчук.

Перша причина у російському нехлюйстві, сказав він ефірі телемарафону, передає Gazeta.ua.

"По-друге, ці корабель та судно об'єднує те, що вони служать для втілення російських амбіцій. Останнім часом має місце риторика РФ про розвідування нових територій на Півночі. Для них ці арктичні програми важливі. Але напочатку повномасштабної війни вони перекинули свою арктичну команду сюди, де вони були спалені в Україні", - сказав Плетенчук.

Його спитали про стан "Серпухов" після пожежі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: РФ змінила тактику дій Чорноморського флоту

"Що стосується малого ракетного корабля, це серійний корабель, їх мало бути 11, тепер вже менше. 12-й вони, здається, добудовують ще. Можемо лише констатувати той факт, що він вийшов з ладу", - сказав речник.

У Росії не вистачає потрібних компонентів, тож відновлення цих кораблів може зайняти багато часу.

"Корабель - це складний механізм, який складається з багатьох елементів. І коли один із них виходить з ладу - решту ви також не можете застосовувати в повному обсязі. Коли вони будували ці кораблі, в них крім металу, кабелів та екіпажів, російського мало. Навіть зварювальні апарати в них іноземного виробництва" - пояснив Плетенчук.

Сталася пожежа на російському багатофункціональному судні постачання "Катерина Велика" у російському Примор'ї.

Він зійшов з верфі лише три роки тому. У Росії він вважався гордістю, пише російська Далекосхідна транспортна прокуратура.

Займання на кораблі у Центрі судноремонту "Дальзавод" сталося вночі 8 квітня. Пожежу загасили.

Через пожежу померла одна людина, ще три особи потрапили до лікарні.

Зараз ви читаєте новину «Пожежі на російських кораблях: у ВМС вказали на збіг». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі