четвер, 09 листопада 2023 17:00

З'явились тривожні новини про російські дрони "Ланцет"

З'явились тривожні новини про російські дрони "Ланцет"
"Ланцети" навчилися долати протикумулятивні решітки. Фото: "Мілітарний"

Росіяни використовують нову версію дронів "Ланцет", яка долає протикумулятивні решітки й антидронові сітки.

Окупанти опублікували відео атаки "Ланцетом" на українську бойову машину. Дрон вибухнув за кілька метрів від цілі, повідомляє "Мілітарний".

Це може свідчити про дистанційний підрив. Сформований вибухом кумулятивний струмінь долітає решту відстані та вражає ціль.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Британська розвідка розповіла про російські дрони "Ланцет"

Такий метод дозволяє обійти антидронові сітки, в яких старі "Ланцети" заплутувались. Для ініціації бойової частини безпілотник оснащений лідаром з двома оптичними камерами для вимірювання відстані до об'єкта.

Такі дрони можна збивати лише засобами радіоелектронної боротьби. "Ланцети" можна помітити на близькій відстані завдяки аналізаторам спектра радіочастот. Безпілотники від Zala, зокрема "Ланцети" та їх розвідник супроводження працюють у діапазоні керування 900 МГц (868-870 МГц та 902-928 МГц). Ці діапазони може виокремити за формою у вигляді двох гострих піків.

Росіяни модернізували ударний безпілотник "Ланцет" і збільшили дальність польоту до 60-70 км. Раніше такі дрони літали на відстань до 40 км, повідомила керівниця об'єднаного пресцентру оперативного командування "Південь" Наталія Гуменюк.

Зараз ви читаєте новину «З'явились тривожні новини про російські дрони "Ланцет"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі