вівторок, 05 травня 2015 00:53

"Поставивши" на Америку, Україна не помилиться - екс-посол в США

"Поставивши" на Америку, Україна не помилиться - екс-посол в США
Олександр Моцик. Фото: profi-forex.org

За минулий рік відносини між Україною та США вийшли на рівень стратегічного партнерства - заявив Олександр Моцик, колишній посол України у США, який днями завершив свою каденцію у Вашингтоні, передає "Голос Америки".

"Останній рік ми працюємо в цілодобовому режимі, щоб отримати якнайбільше підтримки від Сполучених Штатів. Згадайте, що президент і прем'єр-міністр за цей час говорили з президентом і віце-президентом США по телефону більше ніж всі їхні попередники за весь час незалежності України", - зазначив Моцик.

За його словами, Україна зобов'язана скористатися цією історичною ситуацією, аби пришвидшити проведення необхідних економічних та політичних реформ, як це зробила свого часу Польща.

"Я хочу привести приклад Польщі, де я працював послом чотири з половиною роки. Поляки у свій час теж поставили на Сполучені Штати і не помилилися. Вони виконали усі свої стратегічні завдання, які перед собою ставили. Вони вступили в НАТО, вони стали членом Європейського Союзу. Вони реформували країну на ринкових принципах. І сьогодні Польща, яка у 90 році була така ж бідна, як Україна, а то ще й бідніша, сьогодні ВВП Польщі в 4 рази більший ніж в України. І я можу вам сказати, що зміни просто фантастичні", - зауважив Моцик.

Також він додав, що в США є багато українських емігрантів. Вони отримують західну освіту, набувають досвіду і є безцінним капіталом, який зможе в майбутньому допомогти Україні.

"Коли у нас буде така ситуація, яка дозволить працювати бізнесу. Працювати легко і успішно, а ми дуже близькі до того тому, що всі реформи, які здійснюються, працюють на створення такої атмосфери, то звичайно, що багато українців повернуться в Україну, як це зробили поляки, угорці, чехи, словаки, коли були у такій же ситуації як ми. Так що питання у тому, щоб ми у себе вдома навели лад, і тоді Україна буде набагато відкритіша і доступніша і привабливіша для іноземних інвесторів, в тому числі і для українців", - зазначив екс-посол.

Зараз ви читаєте новину «"Поставивши" на Америку, Україна не помилиться - екс-посол в США». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі