пʼятниця, 01 травня 2020 20:35

Послаблення карантину в Черкасах: Зеленський звернувся до мера міста

Послаблення карантину в Черкасах: Зеленський звернувся до мера міста
Зеленський "передав привіт" меру Черкас. Фото: president.gov.ua

Президент Володимир Зеленський відреагував на рішення мера Черкас щодо пом'якшення карантину в місті.

Зокрема президент наголосив, що такі дії матимуть юридичні наслідки. Про це Зеленський сказав у відеозверненні.

"Окремий "полум'яний" привіт особисто від президента, а також від Міністерства внутрішніх справ і Служби безпеки України я хочу передати меру Черкас, який разом з міською радою загубили календар та збиралися пом'якшувати карантинні заходи раніше 11 травня.

Це – спроба заробити політичні рейтинги ціною життя та здоров'я жителів міста. І це буде мати відповідні юридичні наслідки.

На майбутнє: це стосується всіх представників місцевої влади, які плутають слова "децентралізація" та "автономія". Не треба займатися самодіяльністю, яка ставить під загрозу безпеку людей", - підкреслив Зеленський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Назріває конфлікт між Аваковим і мером Черкас

Президент додав, що нещодавно відкриті продовольчі та аграрні ринки, які порушуватимуть правила карантину, будуть зачинені знову.

"У середу МОЗ та Мінекономіки розробили критерії, які дозволили відновити роботу продуктовим та аграрним ринкам.

Це було важливим для громадян і малого бізнесу. Ми це зробили. І тепер очікуємо кроків назустріч з боку власників ринків. Будь ласка, будьте відповідальними, забезпечте для продавців і відвідувачів безпечні умови. Інакше ринки, які порушуватимуть правила, будуть зачинені знову. Впевнений, цього не хочеться нікому", - розповів він.

Влада Черкас прийняла рішення послабити у місті карантин для частини підприємців. При цьому станом на 30 квітня у Черкаській області зафіксували 290 випадків зараження коронавірусом.

Зараз ви читаєте новину «Послаблення карантину в Черкасах: Зеленський звернувся до мера міста». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі