пʼятниця, 01 травня 2020 17:39

Назріває конфлікт між Аваковим і мером Черкас

Назріває конфлікт між Аваковим і мером Черкас
Через послаблення карантину в Черкасах назріває конфлікт між Бондаренком і Аваковим. Фото: 24.tv

Правоохоронці відкрили кримінальне провадження через послаблення карантину міською владою в Черкасах.

"Виходячи за рамки своїх повноважень, міськвиконком дозволив роботу перукарень, салонів краси, об'єктів спортивної інфраструктури, літніх майданчиків закладів ресторанного господарства, магазинів з продажу непродовольчих товарів, електротоварів, меблів, книжкової продукції, ринків та ярмарків з продажу сільськогосподарські продукції та квітів, а також міських парків і скверів та розташованих на їх території атракціонів", - повідомляє прес-служба Нацполіції.

Провадження відкрили за 325 статтею ККУ "Порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційним хворобам та масовим отруєнням".

На дії місцевої влади, і зокрема мера Черкас Анатолія Бондаренка, відреагував міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков.

"Пан глава міста Черкаси, ви загралися! Припиніть ризикувати здоров'ям і життям людей заради політичних ігор! Реагування буде жорстким", - написав він у Twitter.

Водночас Бондаренко у відповідь на заяву Авакова сказав, що вже минув той час, коли законослухняні громадяни України боялися правоохоронних органів.

Бондаренко також заявив, що передумовою для пом'якшення з 1 травня карантинних обмежень у місті стали нерівні умови для підприємців.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Києві виявили ще два осередки коронавірусу

"Це рішення виконкому (про пом'якшення карантинних обмежень з 1 травня - ред), і передумовою стали нерівні умови, затверджені постановою Кабінету Міністрів, коли одним підприємцям на одній групі дозволили працювати, а іншим - не дозволили", - сказав він, передає Інтерфакс-Україна.

Бондаренко впевнений, що міська влада не порушує правил карантину.

"По-перше, ми не порушуємо правил карантину, а ми їх дещо послаблюємо. По-друге, ми привели Конституцію України в рівні умови для всіх підприємців. Зокрема, ми поставили в рівні умови невеликий будівельний магазин і великий будівельний гіпермаркет", - пояснив мер.

"Тому що я не можу жителям міста пояснити, чому десятки, сотні людей, а то й тисячі перебувають у великому супермаркеті, але вони не можуть зайти в маленький будівельний магазин і купити фарбу. Я не можу пояснити, чому черкаською набережною люди можуть гуляти в засобах захисту, а парк, розташований поруч, вони не можуть відвідувати", - додав Бондаренко.

Влада Черкас прийняла рішення послабити у місті карантин для частини підприємців. При цьому станом на 30 квітня у Черкаській області зафіксували 290 випадків зараження коронавірусом.

Зараз ви читаєте новину «Назріває конфлікт між Аваковим і мером Черкас». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі