вівторок, 22 грудня 2020 21:07

Посадовців водоканалу викрили на привласненні державних коштів

Посадовців водоканалу викрили на привласненні державних коштів
Співробітники СБУ викрили корупційний механізм привласнення коштів комунального підприємства в Миколаєві. Фото: ssu.gov.ua

У Миколаєві співробітники Служби безпеки України викрили керівників комунального підприємства на схемі розкрадань.

Так, у 2019 - 2020 роках посадові особи уклали з комерційними структурами низку договорів на поставку електроенергії майже на 240 мільйонів гривень, повідомляє прес-служба СБУ.

Зазначається, що йдеться про комунальне підприємство Миколаївської міської ради Миколаївводоканал.

"Чиновники підписали додаткові угоди на невигідних для комунального підприємства умовах. Через цю угоду керівництво заволоділо коштами комунального підприємства в особливо великих розмірах. Фігуранти проводили безтоварні операції з комерційними структурами, які мають ознаки фіктивності. Виведені в тінь кошти зловмисники привласнювали", - скаано в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Поліція розігнала фейковий орган міської ради

Експерти встановлюють, скільки збитків завдали бюджету міста підозрювані в корупції.

Силовики провели обшуки вдома та на робочих місцях фігурантів справи в Миколаївській і Харківській областях.

"За результатами слідчих дій вилучено бухгалтерську та фінансово-господарську документацію, в тому числі, чекові книжки, податкові накладні, а також чорнові записи, носії інформації і комп'ютерну техніку, що підтверджують протиправну діяльність", - йдеться в повідомленні.

У Дніпропетровській області правоохоронці викрили діяльність конвертаційного центру, обіг якого становив мільярд гривень. Схему організував місцевий комерсант.

Зараз ви читаєте новину «Посадовців водоканалу викрили на привласненні державних коштів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі