понеділок, 29 квітня 2019 20:05

Порошенко прокоментував питання роздачі громадянства росіянам

Порошенко прокоментував питання роздачі громадянства росіянам
Порошенко проти надання українського громадянства росіянам. Фото: Dmsu

Президент України Петро Порошенко проти того, щоб Україні надавала росіянам громадянство.

За його словами, український паспорт захочуть отримати всі 140 млн громадян РФ. Про це він сказав під час зустрічі із представниками наукових кіл в Українському католицькому університеті у Львові.

"І ми не будемо сприймати, що хтось зараз буде роздавати росіянам святе українське громадянство. Тому що вони його приймуть усі 140 мільйонів. Тому що у нас краще. Тому що українське громадянство - це висока честь", - сказав президент.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росіянка звернулася до Зеленського з проханням надати їй громадянство України

Також Порошенко наголосив, що не дозволить нікому, щоб Україну "купили за газ".

"Тому що головне, що вони зараз намагаються запропонувати, - що в Україні буде дешевший газ", - підкреслив глава держави.

Раніше, Зеленский у відповідь на рішення Путіна роздавати російські паспорти на Донбасі заявив, що Україна буде надавати громадянство всім, хто страждає від авторитарних та корумпованих режимів.

"Україна не відмовиться від своєї місії бути прикладом демократії для пострадянських країн. І частиною цієї місії буде надання захисту, притулку та українського громадянства всім, хто готовий боротися за свободу. Ми будемо надавати притулок та допомогу всім - всім, хто готовий боротися пліч-о-пліч з нами за нашу і вашу свободу. Ми будемо надавати українське громадянство представникам усіх народів, які страждають від авторитарних та корумпованих режимів. У першу чергу – росіянам, які сьогодні страждають чи не найбільше", - наголосив Зеленський.

Путін у свою чергу відреагував, і заявив що сподівається знайти спільне рішення з новообраним президентом України Володимиром Зеленським в питанні громадянства.

Зараз ви читаєте новину «Порошенко прокоментував питання роздачі громадянства росіянам». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі