четвер, 19 лютого 2015 04:52

Порошенко назвав операцію відведення військ з Дебальцевого "дуже важкою, але дуже гідною"

Порошенко назвав операцію відведення військ з Дебальцевого "дуже важкою, але дуже гідною"
ntv.ru

Президент України Петро Порошенко заявив, що прийняв рішення про відведення військ з району Дебальцева, щоб зберегти життя українських військових.

"Військові зробили свою справу. Продемонстрували світу, що Україна неухильно дотримується мирних домовленостей. Мотивація мого рішення – зберегти життя українських військових і провести операцію, яка зберігає найкращий потенціал Збройних Сил України", – відзначив президент після поверненення із зони АТО, виступаючи на засіданні Ради національної безпеки і оборони.

Глава держави повідомив, що напередодні о 13:00 як Верховний Головнокомандувач віддав наказ скоординувати під керівництвом начальника Генерального штабу операцію із планового організованого виходу українських військ з Дебальцевого. ОБСЄ було поінформовано, що це зроблено у зв'язку з тим, що ОБСЄ не має можливості проведення верифікації відводу важкої артилерії та забезпечення режиму припинення вогню. Про це рішення також було поінформовано міжнародних партнерів.

Глава держави зазначив, що США, Німеччина, Франція, Європейський Союз та НАТО чітко підтримали позицію України і визнали, що вона неухильно дотримується Мінських домовленостей, а відповідальність за зрив мирного процесу повністю лежить на російській стороні і бойовиках, яких вона підтримує.

"Це була дуже важка, але дуже гідна операція, яка фактично проводилася вночі під шквальним вогнем російської артилерії", – повідомив президент.

"Ми продемонстрували, що ніякого оточення немає, наші війська здатні провести операцію і вийти з Дебальцеве", – наголосив президент. За словами глави держави, станом на зараз, з Дебальцевого вийшли 2475 військовослужбовців та виведено майже 200 одиниць техніки. "На жаль, не всім вдалося дійти. За попередніми даними, ми втратити 6 героїв, більше 100 поранених, на щастя, абсолютна більшість – поранення легкої і середньої тяжкості, і після одужання вони готові повернутися до лав", – сказав президент.

Зараз ви читаєте новину «Порошенко назвав операцію відведення військ з Дебальцевого "дуже важкою, але дуже гідною"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі