неділя, 29 травня 2016 11:51

Популяризувати потрібно не лише Африку в Україні, але й Україну в Африці - експерт

Популяризувати потрібно не лише Африку в Україні, але й Україну в Африці - експерт
allpravda.info

Налагодження повноцінного діалогу культур між Африкою та Україною вимагає просування як африканської культури тут, так і української в Африці. Про це в коментарі Gazeta.ua заявив Ісса Саді Діалло, віце-президент Африканської ради в Україні.

"Ми через нашу організацію намагаємось подавати в африканських ЗМІ тексти, аудіо- та відеоматеріали про Україну. Аби люди могли читати, знати, ознайомлюватись з українською культурою. За можливістю організовуємо і там зустрічі африканців з українцями. Так формуємо діалог культур. Хоча такі заходи укріплюють не лише культурні зв'язки, а й ділові", - вважає Ісса Діалло.

Африка – перспективна для бізнесу країна. Не зважаючи на нинішні війни та нестабільність регіону континент має потужний економічний і культурний потенціал.

"Саме тому зараз такі країни як США, країни Західної Європи конкурують між собою за зони впливу в кожній з конкретних африканських країн. Так, зараз там є конфлікти, але й самі африканці повинні усвідомити, що воювати не потрібно. Варто думати про розвиток своєї країни, аби не було таких потоків мігрантів, як це має місце зараз у Європі", - наголосив віце-президент Африканської ради.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Конкурс краси "Міс Африка Україна" пройшов у Харкові

Експерт додав: налагоджувати зв'язки з країнами Африки варто не лише на рівні громадських організацій.

"Це можуть бути спільні поїздки декількох міністерств. Аби на місцевому рівні в африканських країнах спеціалісти різних країн спілкувались. Можна зробити обмін контактами та бізнес-ідеями. Так зароджується партнерство і серйозні проекти", - розповів Ісса Діалло.

На державному рівні також варто зайнятись популяризацією африканської культури в Україні. Це не лише б розширило кругозір людей, але поступово зробило б суспільство толерантнішим.

"Найелементарніше - це організувати різні заходи: круглі столи, лекції, семінари, культурні події. Ці програми можна реалізовувати у школах та бібліотеках. Адже саме з дітей формуються наступні покоління. Варто робити більше виставок, де можна демонструвати елементи африканської культури. Обов'язково давати куштувати африканські страви. Кухня завжди зближує. Можна проводити кулінарні майстер-класи. Коли розумієш такі побутові дрібниці, починаєш більше розуміти цілий народ", - відзначив віце-президент Африканської ради.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Коли вперше побачив сніг, хотів стрибати і звертати гори - студент-іноземець про життя в Україні

"На мистецькому рівні варто демонструвати документальні фільми, зокрема, про історичні події в Африці. Адже історія нашого континенту маловідома. Стрічки варто не просто показувати – їх потрібно потім обговорювати. Можна робити "живі бібліотеки". Коли люди з різних країн Африки розказують свої життєві історії, розповідають їх як у книзі, за сюжетом, з головними та другорядними героями", - додав Ісса Діалло.

Зараз ви читаєте новину «Популяризувати потрібно не лише Африку в Україні, але й Україну в Африці - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі