субота, 12 березня 2022 21:32

Понад 600 чехів приїдуть воювати за Україну

Понад 600 чехів приїдуть воювати за Україну
Чехи-добровольці воюватимуть за Україну. Фото: shotam.info

Понад 600 чехів зголосилися вступити до Міжнародного легіону Тероборони, щоб захищати Україну. Ці дані наводить офіс президента Чехії.

Про це повідомляє Dennik.cz.

"Держава забезпечить підтримку всім громадянам Чехії, які вирішать вступити до ЗСУ", - йдеться у повідомленні.

Раніше була інформація, що влада Чехії не притягуватиме до кримінальної відповідальності громадян, які поїдуть воювати в Україну проти російських окупантів.

Також президент Чехії Мілош Земана, який раніше відкрито симпатизував Володимиру Путіну, заявив, що війна РФ проти України "наблизила світ до кінця" і висловився за посилення обороноздатності Чехії.

До Міжнародного легіону вже приєдналися добровольці з 52 країн, станом на 10 березня. Добровольці приїжджають із Польщі, країн Балтії, Скандинавії, Великої Британії та США.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Охочі воювати проти РФ британці вже прибувають до України

24 лютого о 4:00 ранку Росія напала на Україну. Російські війська атакували державний кордон України з півночі, зі сходу та Криму. Бої та атаки тривають майже на всьому периметрі державного кордону та в багатьох містах.

Верховна Рада запровадила на території України воєнний стан. Президент Володимир Зеленський віддав наказ ЗСУ завдавати максимальних втрат російським загарбникам.

1 березня Білорусь вступила у війну проти України. Її техніка незаконно перетнула український державний кордон.

Зараз ви читаєте новину «Понад 600 чехів приїдуть воювати за Україну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі