середа, 13 вересня 2023 10:24

Спецтема: Війна Росії проти України

Понад 25 тис. росіян захотіли здатися в полон ‒ ГУР

Понад 25 тис. росіян захотіли здатися в полон ‒ ГУР
Росіяни активніше здаються в полон. Фото: lb.ua

Російські загарбники стали частіше здаватися в полон. Вони здебільшого залишають свої заявки у проекті "Хочу жити".

На цей час йдеться про десятки тисяч заявок на здачу в полон. Про це в ефірі національного телемарафону розповів представник Головного управління розвідки Міноборони України Андрій Юсов, передає Gazeta.ua.

За його словами, проект "Хочу жити" нині приймає заявки від військовослужбовців армії РФ, які хочуть здатися.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пілот переміщеного в Україну російського Мі-8 отримає винагороду в $500 тис

"Штаб займається їхнім безпечним переведенням через кордон, облаштуванням побуту й утриманням тут відповідно до норм міжнародного права й Женевських конвенцій", – сказав Юсов.

Він запевнив, що Україна у цьому плані свої зобов'язання виконує. Юсов підкреслив, що є можливість переходу росіян через кордон з технікою. Підтвердження цьому ‒ операція "Синиця", у рамках якої російський пілот пригнав вертоліт Мі-8 в Україну.

"У рамках проекту "Хочу жити" з моменту початку існування вже 25 тисяч заявок росіяни надіслали. А якщо говорити про реалізовані цифри, то це також сотні росіян, які здалися в полон", – зазначив Юсов.

За його словами, останнім часом завдяки активним діям українських Сил безпеки й оборони активно поповнюється обмінний фонд. Зокрема, йдеться як про тих, кого захопили у полон, так і тих росіян, які самі прийняли рішення зберегти своє життя.

На 70% побільшало російських військових, які хочуть здатися у полон. Це відбулось після того, як російський пілот Максим Кузьмінов перегнав до України гелікоптер Мі-8, сказав представник Головного управління розвідки Міноборони Андрій Юсов.

23 серпня стало відомо, що нещодавно гелікоптер Мі-8 Збройних сил Росії опинився в Україні внаслідок тривалої спецоперації Головного управління розвідки Міністерства оборони України.

Зараз ви читаєте новину «Понад 25 тис. росіян захотіли здатися в полон ‒ ГУР». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі