вівторок, 06 листопада 2007 08:31

Помер старійшина російських скрипалів

Старійшина російських скрипалів, професор Санкт-Петербурзької консерваторії, народний артист Росії Володимир Овчарек помер на 81 році життя після важкої тривалої хвороби. "Видатним скрипалем" назвав петербуржця президент Росії Володимир Путін, поздоровляючи його минулою весни з ювілеєм.

Ще студентом Володимир Овчарек організував у 1946 році Струнний квартет імені Сергія Танєєва, який минулого року відзначив своє 60-річчя. Усі ці роки скрипаль був беззмінним керівником ансамблю, який дав понад 6 тис. концертів у різних містах РФ і країнах Європи, Азії та Америки, записав на компакт-диски понад 150 квартетів та інших творів. З танеєвцями виступали Давид Ойстрах і Святослав Ріхтер, співпрацював Дмитро Шостакович, який доручив квартету прем"єрне виконання одного зі своїх творів.

Володимир Овчарек до останніх днів очолював кафедру скрипки й альта Консерваторії, де майже 45 років вів сольний клас. Серед його учнів – лауреати міжнародних і національних конкурсів і стипендіати Дмитро Серебренников, Маріана Васильєва, Ірина Пак, Андрій Баранов, Олександра Савіна, Ілля Козлов, Сергій Догадін, пише ИТАР-ТАСС.

Зараз ви читаєте новину «Помер старійшина російських скрипалів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі