понеділок, 29 вересня 2008 12:33

Помер легендарний редактор журналу Newsweek (ФОТО)

 

В неділю, 28 вересня, в Нью-Йорку помер Осборн Еліот, колишній головний редактор журналу Newsweek, пише в понеділок американське видання Washington Post. Газета відзначає, що саме Еліот зумів перетворити Newsweek на головного конкурента журналу Time.

Осборну Еліоту було 83 роки, він помер від раку. Останніми роками життя Еліот, відоміший серед американських журналістів під ім"ям Оз, викладав журналістику в Колумбійському університеті.

Еліот очолював Newsweek з 1961 до 1976 року. До його приходу мало хто знав про Newsweek, оскільки журнал вважався "третьосортною подібністю" Time. Як тільки Еліот перейняв на себе керівництво журналом, то відразу придбав репутацію новатора, відзначає Washington Post. Більш того, під його керівництво перейшли багато журналістів Time.

Перший успіх до Newsweek прийшов в 1963 році, коли вийшов спецвипуск журналу, із заголовком "Негри в Америці". За дорученням Осборна Еліота 40 репортерів провели більше 1200 інтерв"ю, збираючи матеріал для того номера. У 1963 році Newsweek був визнаний кращим журналом США.

Washington Post також відзначає, що Оз ніколи не боявся працювати з такими "гострими" темами, як війна у В"єтнамі або расова сегрегація. А колеги, які працювали в з Еліотом, визнають в ньому "батька-засновника" журналу Newsweek: він розробив внутрішні редакційні стандарти, що дотримуються досі, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Помер легендарний редактор журналу Newsweek (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі