вівторок, 04 червня 2024 13:13

Поляки знову заблокували один з пунктів пропуску на кордоні з Україною

Поляки знову заблокували один з пунктів пропуску на кордоні з Україною
Польські фермери заблокували рух вантажівок через пункт пропуску "Хребенне". Фото: t.me/DPSUkr

У вівторок, 4 червня, об 11:20 польські фермери знову заблокували рух до пункту пропуску "Хребенне".

Вони вимагають зменшення ввезення зернових культур на територію Польщі з України. Про це повідомили у Держприкордонслужбі України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Польські підприємці незадоволені своїми фермерами, які блокують кордон з Україною

У рамках оголошеного блокування протестувальники не пропускають вантажівки на виїзд з України. Водночас на вʼїзд в Україну пропуск вантажівок здійснюється за раніше оголошеним графіком – 12 транспортних засобів протягом 12 год. А також одним запуском додатково по чотири вантажівки, які здійснюють перевезення гуманітарної допомоги, на годину.

"Пропуск решти категорій транспортних засобів в обох напрямках здійснюється у звичайному режимі. Станом на 11:20 черга вантажівок на виїзд з України становила 33 транспортні засоби, зареєстровані в електронній черзі", - додали у ДПСУ.

Наприкінці квітня польські фермери розблокували рух вантажівок перед пунктом пропуску "Гребенне – Рава-Руська".

Таким чином тоді було розблоковано всі пункти пропуску на кордоні з Польщею. Водночас поляки заявили, що на в'їзд до Польщі не пропускатимуть вантажівки, які переміщують зернові культури.

Зараз ви читаєте новину «Поляки знову заблокували один з пунктів пропуску на кордоні з Україною». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі