четвер, 20 грудня 2012 04:42

Поляк намагався в'їхати в Росію по візі, намальованій у Photoshop

Поляк намагався в'їхати в Росію по візі, намальованій у Photoshop
Фото:vesti.az

Громадянин Польщі спробував в'їхати в Росію, вклеївши в паспорт намальовану на комп'ютері візу.

Житель міста Торунь Міхал Лега був затриманий прикордонниками у потязі "Пекін - Москва". Віза в його паспорті була виготовлена ??ним власноручно за допомогою програми Photoshop. У ноутбуці Лега співробітники правоохоронних органів виявили вихідний файл з підробкою, передає Euromag.

Тепер проти поляка порушено кримінальну справу. Сам він пояснив свій вчинок тим, що дуже поспішав на авіарейс з Москви додому, на який вже придбав квиток. Йому загрожує до двох років позбавлення волі.

Додамо, що напередодні міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський висловився за безвізовий режим з Росією. При цьому глава МЗС наголосив, що Євросоюз - це правовий інститут, і для того, щоб щось сталося, свою згоду має дати Єврокомісія і всі країни - учасники ЄС. За словами дипломата, будь-які технічні промахи будуть використані для того, щоб гальмувати цей процес. "Але якщо технічні критерії будуть виконані, Польща буде союзником для безвізового режиму", - запевнив Сікорський. Він висловив згоду з думкою, що питання скасування віз залежить від політичної волі. За словами польського міністра, в цих питаннях між Польщею та Росією немає розбіжностей. "Ми ввели угоду про малий прикордонний рух, не бачимо проблем зі скасуванням візового режиму для власників російських службових паспортів. І я запевняю вас, що в Європі є ряд країн, у яких дуже серйозні сумніви на цей рахунок", - заявив Сікорський.

Зараз ви читаєте новину «Поляк намагався в'їхати в Росію по візі, намальованій у Photoshop». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі