понеділок, 01 травня 2006 17:24

Польська жебрачка відмовляється прийняти милостиню в $13 тиc

Польська жебрачка Христина Серафін, що живе на центральному вокзалі Варшави, рік назад стала відома всій Польщі після того, як невідомий благодійник подав їй у запечатаному конверті милостиню - $13 тис.

Кілька місяців правоохоронці перевіряли, чи не крадені це купюри, а коли переконалися в їхньому некримінальному походженні, запропонували пані Христині забрати всю пожертвувану їй суму. Який же був їхній подив, коли вона відмовилася це зробити, посилаючись на те, що при одержанні грошей із судового депозиту вона матиме заплатити в казну занадто високий податок.

Не допомогли навіть особисті гарантії самого Лєха Качиньского, що був тоді мером Варшави, який обіцяв, що всю суму вона одержить сповна, без усякого податку

Після того, як у жовтні 2005 року Качиньського обрали президентом Польщі, гарантії, дані пані Христині, стали "президентськими", однак вона поки не квапиться одержати свої гроші. Журналістам 57-літня жебрачка пояснює своє дивне поводження тим, що вона звикла жити на вокзалі і просто не уявляє собі іншого життя .

Начальник лінійного відділу поліції Вальдемар Плоньський, який подружився з пані Христиною, щоправда впевнений, що зуміє переконати жінку забрати з депозиту гроші і почати нове життя.

За законом жебрачка може забрати те, свої гроші до кінця 2006 року. Але 1 січня 2007 року всі $13 тис стануть власністю держави, повідомляє ИТАР-ТАСС.

Зараз ви читаєте новину «Польська жебрачка відмовляється прийняти милостиню в $13 тиc». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі