субота, 12 травня 2018 15:52

Політв'язень Олесандр Кольченко 13 днів провів у ШІЗО

Політв'язень Олесандр Кольченко 13 днів провів у ШІЗО
Олександр Кольченко відбуває покарання у колонії Копейська. Фото - Facebook

Засуджений у РФ за сфабрикованим обвинуваченням у терористичній діяльності українець Олександр Кольченко 13 діб провів у штрафному ізоляторі колонії міста Копейська,Челябінської області.

Про це повідомляє Кримська правозахисна група у Facebook із посиланням на російську правозахисницю Тетяну Щур

На думку правозахисниці, чергове покарання українського політв'язня Олександра Кольченка пов'язане з посиленням режиму в колонії у зв'язку з травневими святами і присягою президента РФ.

"У 2018 році кримчанина вже втретє поміщають в штрафний ізолятор, - пише адміністратор групи. - У березні Кольченко також 13 днів провів у ШІЗО за нібито пересування без охорони по тих місцях, де він і інші засуджені, як правило, ходять без охорони. Це бібліотека і їдальня. А на Новий рік Олександр знаходився в ізоляторі за "порушення форми одягу", бо не пришив бирку із прізвищем на одяг, який тимчасово заміняв випраний до свята бушлат".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Сенцова вивозили з колонії на якесь лікування" - адвокат

Український активіст Олександр Кольченко і режисер Олег Сенцов були затримані представниками російських спецслужб в Криму у травні 2014 року за сфабрикованим обвинуваченням в організації терактів на півострові. У серпні 2015 року Північно-Кавказький окружний військовий суд у Ростові-на-Дону засудив Сенцова до 20 років колонії суворого режиму. Кольченко отримав 10 років колонії. Обидва свою провину не визнали.

Зараз ви читаєте новину «Політв'язень Олесандр Кольченко 13 днів провів у ШІЗО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі