вівторок, 22 січня 2019 20:23

Політтехнолог розповів, хто може знищити корупційну систему в Україні

Політтехнолог розповів, хто може знищити корупційну систему в Україні
Сергій Гайдай: у нас головнокомандувач не воїн, а людина з офшорами. Фото: Тарас ПОДОЛЯН

Є кілька шляхів, як Україна може стати успішною та обігнати світ.

Говорить в інтерв'ю журналу "Країна" політтехнолог Сергій Гайдай.

"Наприклад, революційний. Знайдеться невелика кількість людей, яка захопить владу і силою буде перебудовувати країну. На це важко сподіватися. Не бачу середовища, звідки могли б вийти такі люди. Раніше покладав надії на військових. У всіх країнах це - середовище, де народжується еліта. В Ізраїлі важко стати політиком, якщо ти не служив в армії у бойових частинах", - каже він.

Хтось повинен демонтувати корупційний державний механізм, наголошує політтехнолог.

"Поки цього не сталось, ми слабкі перед ворогом. У нас головнокомандувач не воїн, а людина з офшорами. Корупційна система не дає економічного розвитку. Якщо її не зруйнувати, ми так і залишимось бідними. Проблема не тільки в Порошенкові. Він просто відмінник у корупційному інституті. Державницький апарат так збудований, що інші там не виживають. Якщо приходять чесні хлопці, вони стають ширмою і обслуговують систему.
Будь-яка людина може здивувати і демонтувати її. Не виключаю, що це хтось із нинішньої політичної еліти. Можливо, Юлія Тимошенко. Хоч у суспільстві багато людей, які її не сприймають. Може, Гриценко", - вважає Сергій Гайдай.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Благодійність Порошенка: скільки президент зі своєї кишені віддав державі

Це історія Вінстона Черчилля, пояснює він.

"Під час Першої світової війни операція на турецькому півострові Галіполі була найбільш провальною для союзників. Керував нею саме він. Але виграв для Англії Другу світову. І його вважають національним героєм. Казав, що договорюватися з Гілтером - це все одно, що домовлятися з тигром, коли твоя голова у нього в пащі. У нас зараз така ж ситуація. Ті, хто говорять про домовленість з Путіним, викликають у мене подив. Це можна робити тільки після того, як ти йому добряче врізав. Так було з Маннергеймом і Сталіним. Перший дав другому зрозуміти, що захоплення Фінляндії буде коштувати дуже дорого", - додає експерт.

Повне інтерв'ю з Сергієм Гайдаєм читайте у журналі "Країна" від 24 грудня.

Зараз ви читаєте новину «Політтехнолог розповів, хто може знищити корупційну систему в Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі