пʼятниця, 27 листопада 2009 12:38

Поланські зможе легко втекти з-під домашнього арешту

Поланські зможе легко втекти з-під домашнього арешту

Експерти зробили висновок, що режисер Роман Поланські зуміє втекти з-під домашнього арешту, не дивлячись на електронний браслет, який контролюватиме його переміщення, повідомляє 26 листопада Agence France-Presse.

Як розповів агентству представник компанії Securitas, яка займається постачанням браслетів швейцарській владі та їхнім обслуговуванням, електронна система складається з датчика, закріпленого на руці, і приймача, встановленого в будинку людини, яка знаходиться під домашнім арештом. При спробі зруйнувати датчик або залишити будинок система дає сигнал поліції.

Система, проте, не може відстежити переміщення людини після того, як він залишив контрольовану територію. У зв"язку з цим, відмітив в розмові з агентством викладач Університету Берна Пітер Вебер, Поланські легко зможе втекти, якщо поліція вчасно не відреагує на сигнал.

Передбачається, що після звільнення Поланські знаходитиметься в своєму будинку в кантоні Берн. За словами Вебера, в цьому кантоні використовується застаріла система електронного спостереження, браслети якої не оснащені модулем GPS, що значно ускладнить пошуки у разі втечі.

Напередодні швейцарський суд дозволив Роману Поланські вийти з в"язниці під заставу в чотири з половиною мільйони доларів. Міністерство юстиції Швейцарії могло оскаржити дану ухвалу, проте відмовилося від цього; таким чином, Поланські зможе вийти на свободу, як тільки за нього буде внесена застава.

Роман Поланські був заарештований в Цюріху в кінці вересня 2009 року за запитом влади США, де його підозрюють в розбещенні неповнолітньої. США вже вимагають екстрадиції режисера, проте влада Швейцарії поки не ухвалила рішення з цього питання, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Поланські зможе легко втекти з-під домашнього арешту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі