пʼятниця, 18 грудня 2009 12:14

Майже за рік німкеня обігнула Австралію на каяку (ФОТО)

45-річна громадянка Німеччини Фрея Хоффмайстер з Шлезвіг-Гольштейна поставила новий світовий рекорд, обігнувши Австралію на каяку.

Вона пройшла 13 тисяч кілометрів за 332 дні. Попередній рекорд 1982 року належав новозеландцеві Полу Каффіну, якому було потрібно на чотири тижні більше.

245 з 332 днів Хоффмайстер провела в морі. В середині шляху вона була вимушена пропустити два дні, захворівши на грип. Щодня спортсменка проходила близько 60 кілометрів. Ночувала на березі в наметі.

Хоффмайстер лише зрідка контактувала з людьми, які деколи надавали їй нічліг, давали прийняти душ, а також допомагали з покупками. Тільки на останньому етапі подорожі її супроводжував друг, який їхав по берегу в машині-каравані.

Перш ніж відправитися навколо Австралії, Фрея Хоффмайстер, яка на батьківщині працює в кафе і захоплюється бодібілдінгом, провела низку пробних тренувань, обігнувши на каяку Ісландію та Острів Південний в Новій Зеландії.

Під час подорожі Фрея Хоффмайстер не раз стикалася з акулами, одна з яких навіть спробувала укусити каяк і залишила в обшивці один зуб. Дірки від інших зубів спортсменка заткнула і, відкачавши воду, продовжила шлях, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Майже за рік німкеня обігнула Австралію на каяку (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі