понеділок, 31 серпня 2009 18:35

17-річний англієць здійснив навколосвітню подорож

Автор: фото з сайту www.dailymail.co.uk
  17-річний Майк Перхем із матір’ю Хізер у порту британського міста Портсмут. Він мандрував дев’ять місяців
17-річний Майк Перхем із матір’ю Хізер у порту британського міста Портсмут. Він мандрував дев’ять місяців

Англієць Майк Перхем, 17 років, став наймолодшою людиною, яка здійснила навколосвітню подорож. Він самотужки подолав на яхті 45 тис. км.

Подорож спонсорував маркетинговий інтернет-сайт "Тоталі мані". Він придбав Майкові яхту завдовжки 15 м та навігаційні системи. На сайті можна було стежити за місцеперебуванням сміливця. Радари передавали координати яхти в Інтернет.

Хлопець вирушив із англійського міста Портсмут торік у листопаді. Перетнув Атлантичний океан із півночі на південь. Обігнув Південну Африку й поплив через Індійський океан до Австралії та Нової Зеландії. Зупинявся у місцях, які йому подобалися — зокрема, на острові Тасманія. Там ремонтував яхту, купував провізію та воду. Мандрував дев"ять місяців.

— Найважче було в перші два тижні — не міг звикнути до того, що сам. Сумував за родиною й друзями, — каже Майк. — Потім стало бракувати холодильника й домашньої їжі.

 З усіма труднощами справився завдяки тому, що з дитинства займався з батьком яхтингом. Багато разів виходив у відкрите море.

Батьки Майка за його мандрівкою стежили по Інтернету. Хлопець також часто телефонував із портів.

Побити його рекорд збирається 13-річна Лора Деккер із голландського міста Утрехт. Її батьки дозволили їй вирушити у подорож самій. За це їх на два місяці позбавили батьківських прав. Тепер за Лору відповідає соціальна служба.

17-річний Майк Перхем із матір"ю Хізер у порту британського міста Портсмут. Він мандрував дев"ять місяців

фото з сайту www.dailymail.co.uk

Зараз ви читаєте новину «17-річний англієць здійснив навколосвітню подорож». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі