субота, 28 вересня 2024 09:31

Спецтема: Війна Росії проти України

Чому Росія боїться далекобійних ударів по своїй території - аналітики пояснили

Чому Росія боїться далекобійних ударів по своїй території - аналітики пояснили
РФ докладає зусиль, щоб Захід не дозволив Україні використовувати надану зброю для далекобійних ударів. Фото: tsn.ua

Російське керівництво докладає значних зусиль, щоб Захід не дозволив Україні використовувати надану далекобійну зброю для ударів по території РФ.

Це свідчить про глибоке занепокоєння влади Росії, повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

Аналітики, зокрема, наводять нещодавню статтю The New York Times. Видання 26 вересня з посиланням на неназваних американських чиновників повідомило, що оцінки розвідки США "зменшують" вплив українських ударів по РФ на хід війни за допомогою ракетних систем великої дальності, наданих Америкою, Британією та Францією. Висновки розвідки пов'язані з обмеженою кількістю такої зброї в України та невизначеністю щодо майбутніх поставок більш далекобійних систем.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Захід допомагає Росії своєю забороною ударів по тилах РФ - ISW

За даними NYT, офіційні особи у збройних силах США та адміністрації президента Джо Байдена, які підтримують зміну політики, заявили, що надана Заходом зброя дозволить Україні завдавати ударів по більш віддалених російських базах і складах боєприпасів. На думку аналітиків, це змусить російських військових перемістити склади боєприпасів, командні пункти, бойові вертольоти та інші матеріальні засоби із зони дії західних ракет. За словами чиновників, це значно ускладнить російські лінії постачання в Україні.

Як приклад аналітики називають удари ЗСУ влітку 2022 року з HIMARS по російських складах боєприпасів на окупованій території України. Це змусило росіян розосередити склади боєприпасів, що у свою чергу знизило ефективність російської логістики.

В ISW дійшли висновку, що російська влада, ймовірно, стурбована тим, як переміщення складів боєприпасів та інших критично важливих об'єктів зберігання далі від лінії фронту та за межі досяжності західних систем вплине на наступальні можливості Росії в Україні.

Аналітики зазначають, що, схоже, влада РФ робить значні риторичні зусилля, щоб не дозволити Заходу провести ще одну таку ж значну ударну кампанію.

Рішення про зняття обмежень на застосування Україною західної далекобійної зброї по військових цілях на території РФ може бути прийняте до початку зими.

А впродовж найближчих тижнів буде "дуже сильна позиція", щоб забезпечити Україну усім необхідним. Про це сказав міністр закордонних справ Великої Британії Девід Леммі.

Зараз ви читаєте новину «Чому Росія боїться далекобійних ударів по своїй території - аналітики пояснили». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі