пʼятниця, 27 вересня 2024 11:52

Спецтема: Війна Росії проти України

У Великій Британії сказали, коли Україна може отримати дозвіл на удари вглиб РФ

У Великій Британії сказали, коли Україна може отримати дозвіл на удари вглиб РФ
Міністр закордонних справ Великої Британії Девід Леммі прокоментував дозвіл Україні на удари по Росії. Фото: gettyimages.com

Рішення про зняття обмежень на застосування Україною західної далекобійної зброї по військових цілях на території РФ може бути прийняте до початку зими.

А впродовж найближчих тижнів буде "дуже сильна позиція", щоб забезпечити Україну усім необхідним. Про це в інтерв'ю "Голосу Америки" сказав міністр закордонних справ Великої Британії Девід Леммі.

"Я очікую, що впродовж найближчих днів і тижнів ми будемо мати дуже сильну позицію, щоб забезпечити Україну усім необхідним, оскільки ми наближаємося до цієї важкої зими 2025 року", - зазначив міністр.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Велика Британія вдарила санкціями по російському джерелу фінансування війни

За його словами, дані британської розвідки свідчать, що ситуація для російського диктатора Володимира Путіна наступного року стане складнішою.

"Його економіка в поганому стані. Йому буде дуже важко впоратися із кількістю втрат і жертв, яких він зазнав", - сказав Леммі.

Разом з тим він відзначив успіхи України, зокрема у Чорному морі та в Курській області РФ. Підкреслив, що Україні вже вдалося відвоювати половину захоплених Росією земель.

"Їй вже вдалось вибити Путіна з Чорного моря. Вона пішла у наступ в Курській області й, сподіваюся, утримає ці позиції. Насправді саме зараз той момент, адже ми переходимо з осені у зимовий період, коли Захід має продемонструвати свою сміливість та абсолютну відданість", - додав Леммі.

Українські удари по російських тилових складах боєприпасів показали, якою мірою військове матеріально-технічне забезпечення РФ все ще отримує користь від наданого Заходом укриття, що захищає російський тил. Про це заявили аналітики Інституту вивчення війни (ISW).

В ISW вважають, що постійне використання російськими військовими відомих масштабних матеріально-технічних засобів є значною вразливістю, якою Україна могла б скористатися, якби західні країни скасували обмеження.

Зараз ви читаєте новину «У Великій Британії сказали, коли Україна може отримати дозвіл на удари вглиб РФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі