четвер, 01 листопада 2018 14:07

Пластикова ID-картка замість паспорта: нові зміни набули чинності

Пластикова ID-картка замість паспорта: нові зміни набули чинності
З часу подання документів на картку її можна буде забрати через 20 днів

Згідно з рішенням уряду, від сьогодні українці можуть обмінювати свої паперові паспорти-книжечки на пластикові ID-картки. Це можна зробити за власним бажанням та у будь-який час.

Ці картки почали видавати ще у січні 2016-го, але за конкретних випадків. Раніше паспорти у вигляді ID-картки видавалися тільки при втраті документа. Також картку могли отримати ті, хто досяг 14-річного віку, пише news.finance.

Зараз ID-картки може отримати будь-який громадянин України віком від 14 років.

За послуги при одержанні картки потрібно оплатити адміністративний збір у розмірі 279 грн. Сам документ можна отримати у відділенні ДМС за зареєстрованим місцем проживання або у будь-якому Центрі надання адміністративних послуг.

Для отримання ID-картки потрібно подати довідку про місце реєстрації, свідоцтво про народження дітей, про шлюб, свідоцтво про зміну імені.

Після дотримання усіх формальностей із часу подання документів її можна буде забрати за 20 днів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Без документів та роздягнена: перехожі знайшли мертву жінку (фото 18+)

В Україні потрібно почати дискусію щодо запровадження подвійного громадянства. Таку заяву зробив міністр закордонних справ Павло Клімкін під час виступу у Львові.

Зараз ви читаєте новину «Пластикова ID-картка замість паспорта: нові зміни набули чинності». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі